20% kedvezmény minden köves ékszerünkre Valentin-napig • Több ezer aranyékszer készletről azonnal • Várható kiszállítás: 2023.02.07. • Szállítási díj: 990 Ft (utánvét esetén: +500Ft) • 45 napos cseregarancia

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Állatmotívumos ékszerek – 2. rész

2015.07.16 12:04

Mit is jelent a pillangó, mint szimbólum?Pillangós ékszerek

Mivel a pillangó egy nagyon aranyos és elegáns minta, így főleg gyerekeknél, illetve fiatalabb lányoknál népszerű. Természetesen felnőtt hölgyek is hordhatják, mivel az ékszerekbe a motívum nagyon szépen, igényesen van kialakítva, tehát nem kell félni a „gyerekes” hatástól. A pillangó leginkább tavaszi, illetve nyári motívum, melynek szépsége és könnyedsége mindenkit rabul ejt.

Mit is jelent a pillangó, mint szimbólum?

Mivel a pillangó nem „csak” egy pillangó, így természetesen a motívum mögött valódi jelentés van, amit már az ókori Egyiptomban is gyakran használtak. Akkoriban az emberi lelket szimbolizálta. Az ókorban ez a jelentés természetesen később, más helyeken is érvényes volt. A pillangó egyszerre szimbolizálja a könnyedséget és a törékenységet. Ez okból kifolyólag a tündéreket gyakran pillangószárnyakkal ábrázolják.

A kereszténység elterjedésével a pillangó is új értelmet nyert. Ez pedig a feltámadás. A hernyó ez által az élet, a lárva a halál, míg a pillangó a feltámadás szimbóluma. A romantika korszakában ezt a jelentést gyakran használták. Több sírkövet is pillangó-motívummal díszítenek.

Manapság inkább a könnyedséget és szabadságot szimbolizálja.

Az AranyDiszkont kínálatában található pillangós ékszereket az alábbi linken találhatjátok:

 

https://aranydiszkont.hu/shop_search.php?search=pillang%C3%B3

  

 

Forrás: www.schmuckladen.de (szerző: Susann Peltzer)