ARANY KARIKAGYŰRŰK

 A karikagyűrű, a jegygyűrű körkörös formája a soha el nem múló, örök szerelmet szimbolizálja. Története az ókorra vezethető vissza, nemesfémből azonban csak a harmadik századtól készítik. A jegygyűrűt a 4., azaz a gyűrűsujjunkon viseljük. Az ókori egyiptomiak úgy tartották, hogy a gyűrűsujjunkból a véna egyenesen a szívünkbe megy, így szimbolizálja az igazi, szívből jövő szerelmet.


Nálunk számos, 9 és 14 karátos gyönyörű modell közül választhatsz, melyek méltán képviselik párod iránti érzéseidet.

10 NÉLKÜLÖZHETETLEN TUDNIVALÓ, MIELŐTT KARIKAGYŰRŰT VÁSÁROLNÁL

 

  1. Ha testsúlyingadozásra vagy hajlamos, akkor mindenképpen érdemes olyan gyűrűt választanod, mely később méretre igazítható, vagyis elsősorban egyszínű sárgaarany vagy fehérarany karikagyűrűt, melyben akár díszítő elem is lehet, csak fontos, hogy ez „betét” jellegű legyen, azaz a díszítés ne fusson körbe a gyűrűn.
  2. A nagyon hideg és a nagyon meleg időjárás is befolyásolhatja ujjunk méretét, illetve a napszak (pl. korán reggel duzzadtabbak az ujjaink) vagy a sportolás, miközben szintén megduzzadnak ujjaink.
  3. Nagyon fontos mindkét kezünkön lévő gyűrűs ujj lemérése... hiszen az esküvő után általában a jobb kézen hordjuk a gyűrűt.
  4. Ha az ujjperceknél erősebbek az izületek (bütyök), nagyon fontos, hogy a gyűrű mérete az izületi rész kerületéhez igazodjon, mert másképp se fel, se le nem fogod tudni venni.
  5. Ha szélesebb fazonú gyűrűt választasz (kb. 4 mm széleset vagy szélesebbet), akkor az ékszerüzletekben található, általában kb. 2 mm széles ujjbőségmérő karikákkal mért gyűrűméretnél legalább eggyel nagyobbat érdemes választani, mert minél szélesebb a fazon, annál nehezebben fog felmenni.
  6. A mattírozott felületek idővel lekophatnak, de ékszerész segítségével visszaállítható a matt hatás (de ez a mintától is függ).
  7. A karikagyűrűket kérheted ródiumozva is, mely csillogóvá, fehérebbé teszi a fehérarany karikagyűrűket, de fontos róla tudni, hogy néhány évenként újra le kell ródiumoztatni gyűrűdet, mert lekopik róla a ródium bevonat.
  8. A karikagyűrűkbe rendelhetsz gravírozást is, örök emlék, ha gyűrűd belsejébe bele van írva házastársad keresztneve. Akár a gyűrű külsejére is kérhetsz vésést: monogramot, keresztnevet, ábrát… akár görög betűkkel is belevésik Neked a kívánt szót, vagy kérhetsz szerencsét hozó szimbólumot is!
  9. Érdemes odafigyelni a karikagyűrűk áránál az 1 grammra vetített árra, mert nagyon eltérőek lehetnek az árak a különböző üzletekben és webáruházakban. Kb. 10.000 Ft/gramm ártól akár 20.000 Ft/gramm árig terjedően is találkozhatsz egy teljesen azonos, vagy nagyon hasonló fazonú gyűrűvel. Hasonló árszínvonalú és választékú üzleteknél dönthet az is, ha az egyikben plusz ajándékokkal is kedveskednek.
  10. Feleslegessé vált használt vagy megunt arany ékszereidet vidd magaddal, és számíttasd be az új ékszerek árábaígy juthatsz a legkedvezőbb áron karikagyűrűidhez!

 


 

SZTORIK ÜZLETEINKBŐL
avagy bizonyíték, hogy nekünk vannak a legaranyosabb vevőink :)


Egy házaspár vásárolt karikagyűrűpárt az 50. házassági évfordulójukra, hogy megújítsák a fogadalmukat. Az úr megjegyezte, hogy mindez azért szükséges, hogy hangosabban tudja kimondani az igent, mert először túl halk volt. :)

Egy karikagyűrűt vásárló párnak adtuk ki a vásárláshoz járó ajándékutalványt, és a hölgy babát várt. Viccesen megjegyeztük, hogy beválthatják majd akár a kisbabának fülbevalóra ezt az ajándékutalványt. Ekkor a hölgy elkezdett nevetni és mondta, hogy kisfiuk lesz! :)

Te mit adnál ajándékba, ha kisfiú érkezne a családba?

 

"Mindent megoldunk" :)

Egy hölgy jött be az üzletbe, és az arany órájához szeretett volna láncot vásárolni 90 cm hosszúságban. Mivel ilyen méretben lehetetlen találni, viccesen megjegyeztük, hogy maximum összekapcsolunk kettőt. A hölgynek viszont megtetszett az ötlet, így 3 karlánc összekapcsolásával, a kívánt hosszúságú lánccal (és rajta az órájával) távozott az üzletből. :)


Délelőtt egy úr vásárolt ezüst karika fülbevalót, majd amikor a csomagolásra került a sor, a kollegina mutatott dobozokat, majd mondta, hogy van szép masnis, meg rózsás, melyikbe tegye bele? Az úr elmosolyodott és mondta, hogy köszöni a kedvességét, de saját részre lesz a fülbevaló. :)


Egy fiatal pár jött be üzletünkbe kisbabával, akinek fülbevalót szerettek volna vásárolni. Kiválasztottak két fülbevalót, és mivel nem tudták eldönteni, hogy melyik legyen, megmutatták egyesével a kisbabának, és amelyiknél úgymond jobban mosolygott, azt választották. :)

Ti melyiknél mosolyognátok a legjobban? :)