Ékszer készletünk cseréje folyamatban...
Új ékszereinkkel HAMAROSAN várunk benneteket!

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

BLOG

Esküvő előtt erre figyeljetek karikagyűrű vásárlásakor

2015.04.03 12:39
Esküvő előtt erre figyeljetek karikagyűrű vásárlásakor

Hogy találom meg a megfelelő karikagyűrűt? Ez egy komplex kérdés, melyet általában első körben nem lehet megválaszolni és kell némi idő, mire kiforrja magát a döntés. Mindenekelőtt a Ti ízlésetektől, valamint a benyomásoktól függ, hogy milyen gyűrűt választotok. A szituáció folyamán felmerülő kérdések: milyen ékszert hordotok rendszeresen? A klasszikus fazon, vagy a modern felfogású darabok barátai vagytok? Érdemes összeszedni a szempontokat, megvizsgálni a weben található ajánlatokat, ötleteket gyűjteni. Fektessetek időt és energiát a keresésbe. Ilyenkor természetesen még bőven van lehetőség változtatásokra, legyenek azok akár kisebbek, de akár nagyobbak is.


Mennyibe kerül egy gyűrű?

A gyűrű árának vizsgálata természetesen a legfontosabb pontok egyike, a Ti döntésetek hogy mennyit áldoztok rá a költségvetésből. Fel kell készülni rá, hogy nagy árkülönbözetekkel találkoztok, valamint fontos azt is tudni, hogy a kisebb ár nem jelent automatikusan rosszabb minőséget. Elképzelhető olyan helyzet is, hogy magasabb karátszámmal, vagy kiemelkedően jó minőségű nemesfémből készült az ékszer, de egyszerűbb kialakításával, valamint a kövek és egyéb díszítések hiányával egy egészen kedvező árat kaphatunk. A magasabb kategóriákban szinte nincs is határa az áraknak. Fontos többszörösen átgondolni a költségeket, és ne essetek kétségbe, ha esetleg egy kőfoglalás már nem fér bele, mivel több típusnál utólag is kérhetünk változtatásokat. Sok olyan pár van, kiknek gyermek születése, vagy egy évforduló alkalmával módosítást, pl.: gravírozás, kőfoglalás, stb. kér ékszerére.

 

Melyik sínszélesség a megfelelő számomra?

Ebben a kérdésben szintén az egyéni ízlés az, melynek vezetnie kell benneteket. Ha nem vagytok biztosak magatokban, az alábbi javaslataink lennének:

A széles, vagy közepes szélességű gyűrűk különösen jól mutatnak, ha hosszú és/vagy vékony ujjai vannak az embernek. A filigrán gyűrűk a széles és/vagy rövid ujjú embereken állnak jól, optikailag előnyös benyomást nyújtva.


Hogy tudom meg a gyűrűméretem?

Elsősorban érdemes a már tulajdonban lévő gyűrűkkel megpróbálni, de emellett érdemes sablongyűrűvel több méretet is megpróbálni, melynek célja a lehető legkényelmesebb méret megtalálása.


Milyen anyagból készült gyűrűt válasszak?

Itt szintén fontos szerepet játszik az egyéni ízlés, de ennél is fontosabbak azok a jellemzők, mint az anyag bőrbarát és tartóssági jellemzői.  Az aranyból készült karikagyűrűk valódi klasszikusok. Az arany sosem megy ki a divatból, értékes és relatív érzéketlen a savasságra. Nagy előnye az utólagos megmunkálhatóság, ezáltal a kisebb karcokat is könnyen el tudjuk tűntetni (polírozás).  A legtöbb nemesfém strapabíró, melyet általában legtöbbször a nikkel és további más fémek ötvözésével érnek el. Érdemes tudnunk azt is, vagy utánanéznünk, hogy milyen fémekre, vagy ötvöző anyagokra vagyunk allergiásak, hiszen ezeket a fémeket ki kell zárnunk a választásból.

A platina nagyon ritka fém, ennek megfelelően az ára is drága, viszont nagyon bőrbarát, mely nem okoz allergiás reakciókat. Ezen kívül nagyon magas a tisztasági aránya és hosszú idegi megőrzi jó tulajdonságait.

Palládiumból készült karikagyűrűket is találhatunk. Habár szintén a platinafémek csoportjába tartozik, árban kedvezőbb. A könnyű súlya ellenére egy kemény fémről beszélünk, melynek csillogása, színe az ezüstéhez hasonlatos.


Karikagyűrűk különböző formákban

Itt a dizájn, a kialakítás és a hordási-kényelmi tényezők szorosan összefüggnek. A gyűrű jellegét több szempontból is érdemes megvizsgálni. Az egyik ilyen a gyűrű felülete. Klasszikus variáns a kívül-belül domború felület, mely kényelmes és egyaránt jól mutat. Ovális formákban is találhatunk kívül-belül domború gyűrűket, melyek egyre inkább elterjednek.

Valamint léteznek azok, melyek egyenesen, tehát domborulat nélkül vannak kialakítva.


Matt, vagy csillogó felületet válasszak?

Válasszátok azt, melyben leginkább meg tudtok egyezni. Manapság már kizárt, hogy csak egyféle felülettel legyenek kaphatóak a gyűrűk. A matt felületek nagyon modernnek számítanak és egyre népszerűbbek. A csillogó felületet, valamint a látványt viszont rendkívül feldobja egy drágakő, vagy brill. De léteznek kombináltan megmunkált felületek is, mellyel igencsak érdekes minták jöhetnek létre. Általánosságban köztudott, hogy a csillogó gyűrűk idővel vesztenek hatásukból és egyre mattá válnak. Valamint fordítva is igaz, hogy a matt felületek egyre inkább fényessé, csillogóbbá válnak.


Milyen lehetőségek vannak gravírozásra?

Sok pár számára a gravírozás természetes velejárója a karikagyűrű vásárlásnak. A legnépszerűbbek az esküvő dátuma, a keresztnevek kezdőbetűi, vagy egy személyes mondás. Webáruházunkban a karikagyűrű modellek leírásában is megtalálható, hogy gravírozható-e az ékszer, vagy sem. Régi tradíció a kézi vésés, de már lézeres, vagy gyémánttal történő gravírozást is lehet kérni ékszereinkre.


Hogyan tudom tisztítani a karikagyűrűmet?

A karikagyűrűk többségét rendkívül egyszerű tisztítani. Ajánlott a közepesen szappanos meleg víz, valamint egy könnyű, szöszmentes pamutból készült kendő. Fektessük az ékszert a folyadékba és hagyjuk egy kicsit, hogy hasson a tisztítófolyadék. Majd vegyük ki, távolítsuk el a piszkolódást a kendő segítségével. Ezután öblítsük le tiszta vízzel és száraz kendővel polírozzuk át újra.

Érdemes időről időre ezt a folyamatot megismételni, így megakadályozva azt, hogy a piszok erősebb nyomot hagyjon. Ha valóban alapos tisztítást szeretnénk, érdemes az ékszert ékszerészhez, vagy ékszerüzletbe vinni.



Forrás: schmuckladen.de (szerző: Susann Peltzer)
Magyar nyelvre fordította: AranyDiszkont




Karikagyűrűk