Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Jeles események

Ünnepek, életesemények

2018.03.06 10:54

Jeles ünnepek és életesemények

Valentin nap:
Szent Bálint (Valentin, Valentinus) a szerelmesek védőszentje. Valentint ma vértanúként tiszteli a katolikus egyház, hisz azért vesztette életét, mert nem tagadta meg a házasság szentségét, mialatt Claudius császár törvényileg megtiltotta a házasság kötést.


Ilyenkor a párok megajándékozzák szívük választottját, de sokan február 14-ét választják, hogy megkérjék párjuk kezét. Romantikus összekapcsolni e két meghitt ünnepet az ember életében, amelyre biztos egész életünkben boldogan emlékezünk vissza.

 

Karácsony:
„Szeretet ünnepe,
Ragyogó karácsony,
Nincs nálad áldottabb
Ünnep a világon!
Míg örömláng gyúl ki
Zöld fenyőid árnyán:
Ringatózik lelkünk
Boldog béke szárnyán.” Endrődi Sándor


Tradicionálisan a karácsony a kereszténység legfontosabb eseménye, ennek ellenére sok-sok nem-keresztény ember is ünnepli a szeretet ünnepeként. A karácsonyhoz tartozik az üdvözlőlapok küldése, a hagyományos zene, a szent mise, a fenyő illata, a családi ebédek, vacsorák és persze az ajándékozás. A bevásárlóközpontok megtelnek, és mindenki próbálja megtalálni a szerettei számára a legkedvesebb, legszemélyesebb ajándékot.

 

 

Anyák napja:
Május első vasárnapján ünnepeljük az Édesanyákat. Már az ókorban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának, az istenek anyjának Görögországban. Hazánkban 1925-ben a MÁV gépgyár foglalkoztatójában munkásgyerekeknek tartották az első Anyák napi ünnepet. Így mondunk köszönetet az önzetlen gondoskodásért és szeretetért. Ne feledkezzünk meg ilyenkor a nagymamákról és a dédi mamákról sem.

 

Munkatársi búcsúztató:
Sok cég már maga gondoskodik ajándékról, hogy megköszönje beosztottja munkáját egy szép ékszerrel, legyen szó nyugdíjba vonulásról, vagy szülési szabadságról. Ez a gesztus hűen tükrözi a cég vagy a kollegák tiszteletét, a sok éves együtt töltött munkát, háláját a távozó munkatárs iránt.


Adhatunk olyan ékszert, ami illik a kollegához, vagy esetleg olyat, ami a céget, közösséget tükrözi; ha a munkatárs ránéz, mindig eszébe jussanak azok, akiktől kapta.

 


Apák napja:
Június harmadik vasárnapján ünnepeljük az Édesapákat. A 20.századtól tartják meg, az anyák napja párjaként. Hisz mi lenne velünk a sok csikizés, az iránymutatás, a bölcs gondolatok, a „váll” nélkül, amire mindig ráhajthatjuk a fejünket. Éljenek az Apukák (is)! 


Nőnap:
Magyarországon 1948 óta tartják minden évben március 8-án, a nők iránti megbecsülés és tisztelet kifejezéseként. Eredetileg munkásmozgalmi demonstratív nap volt, ahol a munkásnők léptek sztrájkba a béregyenlőségért és a munkaidő csökkentéséért. Mára azonban elveszítette munkásmozgalmi hangulatát, az ajándékozás és a tisztelet kifejezése került előtérbe.


Gyermeknap:
Megünneplése Törökországból ered 1920-ból. Hazánkban május utolsó vasárnapján tartják, és 1931-től ünnepeljük. Célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira és saját kis világukra.