Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Gyémánt érdekességek

Elárverezik a Napóleon-rokon rózsaszín gyémántját

2015.05.04 13:08

Elárverezik a Napóleon-rokon rózsaszín gyémántját.

 

Elárverezik a Napóleon-rokon rózsaszín gyémántját

A 8,72 karátos élénk fantázia rózsaszín drágakő 3,8-4,9 milliárd forintért kelhet el a Sotheby's május 12-i genfi aukcióján.

A gyémántnak nem csak Matild hercegnő volt az egyedüli híres gazdája, későbbi tulajdonosai között szerepelt a 105 éves korában 2007-ben elhunyt Huguette Clark amerikai filantróp, a „remete örökösnő”. A kő eredete ismeretlen, jellegzetességei alapján elképzelhető, hogy Indiából, Golkonda híres bányájából származik - mondta az AFP francia hírügynökségnek a Sotheby's ékszerrészlegének elnöke. David Bennett kiemelte, hogy ez az első klasszikus párnacsiszolású élénk fantázia rózsaszín gyémánt, amely árverésre kerül.


A szakértő emlékeztetett arra, hogy a színes gyémántok és a drágakövek piaca soha nem volt ennyire erős, mint most, a rózsaszín gyémántok pedig a legritkábbak közé tartoznak, 2014 októberében a Sotheby's 17,8 millió dollárért árverezett el egy 8,41 karátos darabot, de az nem volt párnacsiszolású. A május 12-i aukción más rendkívüli darabok is szerepelnek majd, köztük egy rendkívüli méretű, 25,59 karátos burmai rubin. A Sunrise Rubynak elnevezett galambvér-vörös drágakő, amely egy Cartier-gyűrűt díszít, 12-18 millió dolláros összegért találhat gazdára. Kiemelkedik a kínálatból egy Cartier-nyakék is, az ékszert összesen több mint 190 karátnyi drágakő, jórészt gyémánt díszíti. Értékét 6-10 millió dolláros összegre taksálják.

forrás: http://www.estihirlap.hu/bulvar/2015/04/30/elarverezik-a-napoleon-rokon-rozsaszin-gyemantjat