Ékszer készletünk cseréje folyamatban...
Új ékszereinkkel HAMAROSAN várunk benneteket!

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Gyémánt érdekességek

250 millió forintos gyémántgyűrű tűnt el a British Museumból

2017.08.01 13:35


Ráadásul már hat éve, és senki sem tudja, mi lett vele. De csak most hozták nyilvánosságra.



A 750 ezer font (kb. 250 millió forint) értékű Cartier gyémántgyűrű 2011-ben tűnt el, és a szakértők és az illetékesek azóta is csak találgatják, mi lehetett a sorsa. A rendőrség nem indított nyomozást, és a British Museum tavaly, öt év elteltével a jogszabályok értelmében bejelentette az eltűnését.

A vélemények megoszlanak arról, hogy a múzeum hibázott-e, és ha igen, akkor miben: a gyűrű egy a kilétét titokban tartó adakozótól került a tulajdonukba, de nem állították ki, hanem raktárban tartották, amikor nyoma veszett.

A lopott műkincsek megkeresésére szakosodott Art Recovery International alapítója, Chris Marinello szerint elképesztő, hogy egy ilyen drága műtárgy csak úgy eltűnhet, az pedig külön botrány, hogy a múzeum nem jelentette azonnal az eltűnését, hogy még idejében riadóztatni lehessen a műkincs-kereskedőket.
Egy másik szakértő viszont megvédte a múzeumot, mondván, hogy ilyen apró műtárgyak esetén bárhol előfordulhat hasonló baleset: "Lehet, hogy ellopták. Lehet, hogy valaki lesodorta a kabátujjával és a fűtőrácsok közé esett. Lehet, hogy egy rossz dobozba pakolták el, és még elő fog kerülni. Ha tökéletes a biztonsági rendszer, akkor is történhetnek ilyesmik" - mondta Donna Yates a Guardiannek.

Mindenesetre a British Museum az eset után belső vizsgálatot indított, szigorított a biztonsági procedúrákon, viszont a rossz hír az, hogyha a gyűrűt tényleg ellopták, akkor minimális a valószínűsége a szakértők szerint, hogy valaha is előkerüljön.

 

Forrás: http://index.hu/kultur/2017/07/27/250_millio_forintos_gyemantgyuru_tunt_el_a_british_museumbol/