Ékszer készletünk cseréje folyamatban...
Új ékszereinkkel HAMAROSAN várunk benneteket!

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

10 hasznos tipp karikagyűrű vásárláshoz

10 hasznos tipp karikagyűrű vásárláshoz

2016.04.06 13:25

10 NÉLKÜLÖZHETETLEN TUDNIVALÓ, MIELŐTT KARIKAGYŰRŰT VÁSÁROLNÁL


10 NÉLKÜLÖZHETETLEN TUDNIVALÓ, MIELŐTT KARIKAGYŰRŰT VÁSÁROLNÁL

 

  1. Ha testsúlyingadozásra vagy hajlamos, akkor mindenképpen érdemes olyan gyűrűt választanod, mely később méretre igazítható, vagyis elsősorban egyszínű sárgaarany vagy fehérarany karikagyűrűt, melyben akár díszítő elem is lehet, csak fontos, hogy ez „betét” jellegű legyen, azaz a díszítés ne fusson körbe a gyűrűn.
  2. A nagyon hideg és a nagyon meleg időjárás is befolyásolhatja ujjunk méretét, illetve a napszak (pl. korán reggel duzzadtabbak az ujjaink) vagy a sportolás, miközben szintén megduzzadnak ujjaink.
  3. Nagyon fontos mindkét kezünkön lévő gyűrűs ujj lemérése... hiszen az esküvő után általában a jobb kézen hordjuk a gyűrűt.
  4. Ha az ujjperceknél erősebbek az izületek (bütyök), nagyon fontos, hogy a gyűrű mérete az izületi rész kerületéhez igazodjon, mert másképp se fel, se le nem fogod tudni venni.
  5. Ha szélesebb fazonú gyűrűt választasz (kb. 4 mm széleset vagy szélesebbet), akkor az ékszerüzletekben található, általában kb. 2 mm széles ujjbőségmérő karikákkal mért gyűrűméretnél legalább eggyel nagyobbat érdemes választani, mert minél szélesebb a fazon, annál nehezebben fog felmenni.
  6. A mattírozott felületek idővel lekophatnak, de ékszerész segítségével visszaállítható a matt hatás (de ez a mintától is függ).
  7. A karikagyűrűket kérheted ródiumozva is, mely csillogóvá, fehérebbé teszi a fehérarany karikagyűrűket, de fontos róla tudni, hogy néhány évenként újra le kell ródiumoztatni gyűrűdet, mert lekopik róla a ródium bevonat.
  8. A karikagyűrűkbe rendelhetsz gravírozást is, örök emlék, ha gyűrűd belsejébe bele van írva házastársad keresztneve. Akár a gyűrű külsejére is kérhetsz vésést: monogramot, keresztnevet, ábrát… akár görög betűkkel is belevésik Neked a kívánt szót, vagy kérhetsz szerencsét hozó szimbólumot is!
  9. Érdemes odafigyelni a karikagyűrűk áránál az 1 grammra vetített árra, mert nagyon eltérőek lehetnek az árak a különböző üzletekben és webáruházakban. Hasonló árszínvonalú és választékú üzleteknél dönthet az is, ha az egyikben plusz ajándékokkal is kedveskednek.
  10. Feleslegessé vált használt vagy megunt arany ékszereit vidd magaddal, és számíttasd be az új ékszerek árábaígy juthatsz a legkedvezőbb áron karikagyűrűidhez!

 

 

Kapcsolódó cikkünk az eljegyzési gyűrűkről:

 

A konyhabútortól az eljegyzési gyűrűig minden titkot elárulunk!

 

A legjobb, ha egy példával kezdem: konyhabútor vásárlás :) Ki hinné, hogy ennyi mindenre kell gondolni. Normál fiók vagy önbehúzós, hagyományos sütő vagy sütőkocsis, stb. Ugyanez érvényes az eljegyzési gyűrűre is. Igazából nem is tudjuk, hogy miből lehet választani, mire kell odafigyelni, és emiatt kérdéseink sem nagyon vannak. Az egyetlen kép sokunk fejében az, amit a filmekben látunk. Felpattan a fekete bársonydoboz, benne egy csillogó gyűrű, melyre később nem igazán emlékszünk, csak annyi marad meg, hogy volt benne egy nagyobb kő, és a filmekben természetesen mindig tökéletes a lánykérő gyűrű mérete is. Remélem, az alábbi gyorstippjeim hozzásegítenek Téged is a legmegfelelőbb gyűrű kiválasztásához, és megválaszolják minden még nem létező kérdésedet…

 

Könnyen hasznosítható gyorstippek, a tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztásához

 

1.       Arany gyűrű gyémánttal, arany gyűrű cirkónia kővel, vagy ezüst gyűrű? Esetleg gyöngyös? Ennek igazából a pénztárcád szab határt, ugyanolyan szép lehet bármelyik.

2.       Sárgaarany legyen vagy fehérarany? Nézd meg milyen színű ékszereket hord a párod, ha inkább ezüst párti, válaszd a fehéraranyat, hogy tudja hordani hozzá kedvenc ékszereit. Ha nem hord ékszert, akkor bármelyik jó lehet, ha nem tudsz dönteni, gondolj a filmekre, ott általában fehérarany gyűrűt húznak a hölgyek ujjára.

3.       Köves legyen-e? Tulajdonképpen a köves gyűrű a klasszikus fazon, leginkább egy nagyobb kő van benne, de a nagy kő mellett lehetnek kisebb kövek is. Érdemes odafigyelni arra is, hogy mennyire áll ki a kő, vagy milyen a foglalata (kényelmes viselet-e a mindennapokra, vagy nagyobb odafigyelést igényel, hogy ne akadjon bele a ruhánkba, mint pl. a karmos foglalat). Persze választhatsz kő nélküli modellt is, sokan eleve karikagyűrűt vásárolnak eljegyzésre.

4.       Melyik kezén fogja hordani a kedvesem? A vallástól is függ, de leginkább a jegyesség alatt a bal kéz gyűrűs ujjon, esküvő után a jobb kéz gyűrűs ujjon, ha kísérőgyűrűként szeretné hordani a karikagyűrű mellett, vagy a középső ujján szólóban. A jobb és bal kezünk általában nem egyforma (1-2 szám különbség szinte mindenkinél jellemző, ezért erre is érdemes odafigyelni, méretre állítható gyűrűt választani, és ez fokozottan érvényes az áldott állapotban lévő hölgyek esetén, illetve aki testsúlyingadozásra hajlamos).

5.       Melyik fazont kerüljem el? Rövid ujjhoz a széles fejű gyűrű nem passzol, husi ujjon a nagyon vékony gyűrű nem mutat. Nagyon vékony gyűrűt igazából nem is érdemes venni, mert az egy mindennapos bolti bevásárlás alatt is könnyen deformálódhat a nehéz csomagoktól. Inkább válassz kicsit masszívabb gyűrűt, akár 9 karátos aranyból is, mert minőségében semmivel sem rosszabb, mint a 14 karátos, de az ára jóval kedvezőbb. Ha van otthon olyan arany ékszered, amit régóta nem használsz, akkor érdemes beszámíttatni törtaranyként, mert most szinte 3x annyit ér, mint 3 évvel ezelőtt!

6.       Miben adjam át? Ha meglepetésnek szánod a gyűrűt, akkor sokféleképpen átadhatod (ételbe vagy italba csempészve, stb.), de ha a klasszikus dobozos átadást választod, akkor fekete vagy bordó bársonydobozban, esetleg helyes kis masnis dobozban, és kedvelt a rózsafej vagy rózsaszál doboz is. Karácsonyi lánykéréshez az angyalkás, karácsonyfa-díszes, vagy karácsonyfa-forma dobozka is jópofa lehet.

7.       Tetszettek a tanácsok, de mit vegyek a páromnak, ha én a menyasszony vagyok? :) A legjobb, ha karikagyűrűvel jegyzitek el egymást, mert akkor mindketten kaptok ékszert. Viszont, ha messze még az esküvő, és Te eljegyzési gyűrűt kapsz a párodtól, nem karikagyűrűt, akkor vehetsz neki eljegyzési ékszert, például nyakkendőcsipeszt vagy mandzsettagombot, esetleg pénzcsipeszt, vagy órát.