Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszersuli

Befektetési arany és ezüst

2015.02.16 15:46

Egy jó befektetési alap: arany és ezüst. 

 

Befektetési arany

A befektetési arany egy nyers fém, amelyhez világpiaci áron juthatunk hozzá.

Az arany nem feltétlenül hoz gyors nyereséget, de értékállóságot és biztonságot jelent, ami a mai pénzügyi helyzetben szó szerint aranyat ér, nem is véletlen, hogy sokan választják ezt az elterjedt vagyonmegőrzési módot. 

Néhány fő szempont, miért is éri meg befektetési aranyat vásárolni:

  • talán az egyik legfőbb ok, hogy az arany ára trendszerűen növekszik, értéke hosszú távon stabil,
  • fedezetbe adható és kapható,
  • megbízható és kiszámítható befektetési formának bizonyult,
  • az arannyal napi 24 órában kereskednek szerte a világon, tehát bárhol és bármikor eladható, tehát készpénzre váltható a napi árfolyamnak megfelelően.

Milyen aranyat vásároljunk?

A 100 grammos, 50 grammos, 20 grammos, 10 grammos vert arany lapkák már a lakosság jelentős része számára elérhető árban vannak. Az aranykereskedők által alkalmazott árrés annál nagyobb, minél kisebb a termék súlya. Ezért befektetőknek a legkisebb javasolható súlyméret a 250 grammos, míg azoknak, akik tartós megtakarítás ill. folyamatos vagyonfelhalmozás miatt „aranytartalékot“ akarnak képezni a 100-50-20-10-5-2,5 grammos lapkák javasolhatóak.

A „négy kilences”-nek nevezik, azaz a 999,9 ezrelék tisztaságú aranyrudakat vagy érméket érdemes vásárolni. Fontos, hogy megbízható forrásból vásároljunk, tehát a kereskedő rendelkezzen a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet (NEHITI) tanúsítványával, hiszen csak azzal lehet aranykereskedelmi tevékenységet folytatni, illetve rendelkezzen a londoni aranytőzsde Good Delivery minősítésével is.

 

Befektetési ezüst

Az arany mellett az ezüst a másik nemesfém, amely jó befektetési alapot szolgáltat. Árfolyama kissé le van maradva, de követi az arany alakulását.

Itt is, mint az aranynál, napi árfolyamot számolnak, illetve az ezüst is szerepel a világgazdaság fizető eszközei között.

Milyen ezüstöt vásároljunk?

A befektetési ezüst 999 vagy 999,9 finomságú ezüsttömb vagy érme. Nagyon fontos tényező, hogy megbízható forrásból vásároljunk, olyan kereskedőtől, aki adja-veszi az ezüst tömböket és érméket!

Néhány fő szempont, miért is éri meg befektetési ezüstöt vásárolni:

  • az ezüst egyik előnye, hogy kisebb összegért vásárolható, mint az arany,
  • az elmúlt években az ezüst áremelkedése kiugró volt,
  • a készletek végesek, viszont az ezüst ipari felhasználása egyre nagyobb.