Ékszer készletünk cseréje folyamatban...
Új ékszereinkkel HAMAROSAN várunk benneteket!

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszersuli

Ékszereink kezelése

2015.04.23 13:59

A rendeltetésszerű használathoz szükséges tanácsok.

Kedves Vásárlónk!

 

Az ékszer évezredek óta a szépség és az érték megtestesítője. Hosszú időre dísze lehet ruházatodnak, s kiegészítője öltözködésednek. Szép ajándék, mely évek múlva is az ajándékozóra emlékezteti viselőjét. 
Hogy sokáig élvezhesd azt a magabiztosságot nyújtó és kellemes érzést, amit egy ékszer viselése okozhat, az alábbiakban néhány tanáccsal szeretnénk segíteni neked.


A rendeltetésszerű használathoz szükséges tanácsok:

 

  • A legfontosabb mind közül, hogy mindig elsőként vedd le, és utolsóként tedd fel öltözködéskor ékszered.


  • Az arany és ezüst rendkívül jól nyújtható, így viszonylag kevés anyag felhasználásával látványos, a súlyánál többet mutató ékszer készíthető belőle. Az így készült ékszer viszont sérülékenyebb, ezért vigyázzunk rá, és óvjuk a hirtelen fellépő erős fizikai behatásoktól (pl. beakadás, ütődés, stb.)! Követ tartalmazó ékszer esetén a tartó foglalat sérülése a kő kiesését eredményezheti.


  • Egyes kozmetikumok az ezüstnél elszíneződést okozhatnak, tenyésztett gyöngyöt tartalmazó ékszereknél a gyöngyöt és az azt rögzítő ragasztást is károsíthatják, ezért kerüljük az ékszer parfümmel, krémekkel, egyéb hasonló anyagokkal történő érintkezését!

     
  • Gyógyfürdőzés előtt kötelező ékszereink levétele, ugyanis a gyógyvízben található elemek károsodást okoz(hat)nak!


  • Köves ékszereinket (különösen a drágaköveseket) óvjuk szappantól és egyéb tisztítószerektől, mivel ezek a foglalatba kerülve csökkentik a kövek csillogását, bizonyos vegyszerek a drágakövek elszíneződését okozhatják.

     
  • A lapos vagy üreges láncok bizonyos mértékig hajlékonyak, de túlzott meghajlítás esetén felületükön egyenetlenség keletkezik, mely nem javítható.
    Ügyeljünk arra, hogy az ékszer ne csavarodjon meg, mert ennek következtében könnyen sérülhet.
    Óvjuk lapos vagy üreges láncunkat az összenyomódástól, ezeket mindenképpen javasolt éjszakára levenni!

     

Ékszereink felületét ródium réteggel vonhatják be, hogy azok még gyönyörűbb, világosabb fehér színt kapjanak. (sárga arany, fehér arany, ezüst)
A ródium allergiamentes kemény fém, amely acél színű réteget képez az ékszeren. Ez a felület használat során megkophat, a kopás helyén az ékszer eredeti színe válik láthatóvá. A ródiumozott felület visszaállítható, viszont ez nem tartozik a garanciális javítások közé.
(Minimális önköltséggel jár.)

KÉRJÜK A FENTI TANÁCSOK FIGYELEMBE VÉTELÉT, MERT EZEK ELMULASZTÁSÁBÓL KELETKEZETT HIBÁKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET!


Reméljük, hogy tájékoztatónk segítségével sikerül megőrizned ékszered kifogástalan állapotát!