Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszersuli

Történet és legendák

2015.07.20 10:31

A drágakövekhez nagyon sok legenda és misztikum fűződik. Némelyik elátkozott kövekről szól, másik gyógyító hatalommal rendelkezőkről, vagy olyanokról, amelyek a viselőjüknek  szerencsét hoznak.

Történet és legendák

A drágakövekhez nagyon sok legenda és misztikum fűződik. Némelyik elátkozott kövekről szól, másik gyógyító hatalommal rendelkezőkről, vagy olyanokról, amelyek a viselőjüknek  szerencsét hoznak.

A legnagyobb ismert gyémántopk közül sokhoz legenda kapcsolódik, amelyeket meséltek, megtoldottak századokon keresztül.

Sok – mára eltűnt – köré gyilkosságokkal és intrikákkal teli történetek fonódnak.

Néhány bányának az volt a híre, hogy elátkozott. Valószínűleg a bányatulajdonosok keltették rossz hírét, hogy a nemkívánatos drágakőgyűjtőket távol tartsák. Burmában például, ahol az összes drágakő az uralkodó tulajdona volt, azt a hitet, hogy mindenki, aki a bányából eltulajdonít egy követ szerencsétlenné válik, szándékosan terjesztették, hogy megakadályozzák az értékes nemzeti vagyon elvesztését.


Jóslás kristálygömbbel

A görög és római korok óta a csiszolt hegyikristálygömböt jövőbelátásra használták.

A titokzatosságát az adta, hogy nehéz volt találni egy eléggé nagy darab, hibátlan kristályt, amelyet meg lehetett csiszolni.

Ha meredten nézték a gömböt, a szemük fókuszából eltűnt és misztikus látomássá vált.

Születési hónapok kövei

Bizonyos köveket hagyományosan hozzákapcsoltak az év különböző hónapjaihoz, így fontos lett azok számára, akik ezekben a hónapokban születtek.

Ez valószínűleg abból a régi hitből ered, hogy a drágakövek az égből származnak.

Számos kultúra a drágaköveket a zodiákus jegyekkel hozza kapcsolatba, még mások az év hónapjaival, de országonként más – és – más variációkkal, amit valószínűleg az ott található drágakövek, valamint a helyi hagyományok befolyásolnak.

Az a szokás, hogy a születési hónap jegyeinek megfelelő ékszert viseljenek a 18. századi Lengyelországból ered, és azóta terjedt el világszerte.

A leggyakoribb változat.

JANUÁR FEBRUÁR MÁRCIUS ÁPRILIS
GRÁNÁT AMETISZT AKVAMARIN GYÉMÁNT
MÁJUS JÚNIUS JÚLIUS AUGUSZTUS
SMARAGD GYÖNGY RUBIN PERIDOT
SZEPTEMBER OKTÓBER NOVEMBER DECEMBER
ZAFÍR OPÁL TOPÁZ TÜRKIZ



Gyógyító kristály

A drágakövek gyógyító hatásának hiedelme nagyon régi, mint azt az ősi törzsek orvosainak rítusai bizonyítják. Akik ma a kristályokkal gyógyítanak úgy vélik, hogy az egyes kövek hatással vannak a test egyes részeinek működésére.

A kövekről visszavert fényt az életfontosságú idegekre irányítva, a szervezet képes azt elnyelni, és mint gyógyító energiát elhasználni.



forrás: Cally Hall: Drágakövek