Ékszer készletünk cseréje folyamatban...
Új ékszereinkkel HAMAROSAN várunk benneteket!

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszersuli

Krizokolla

2015.09.14 08:01

A Krizokolla nyugtató és életerőt adó kő.


A krizokolla (chrysocolla) réz (ritkábban: alumínium) tartalmú hidroszilikát. Kristálycsoportba sorolása nem egyértelmű, a kutatók egy része a turmalincsoport tagjának tekinti, de besorolják az agyagásványok közé is. Fürtös, vesés cseppköves kérgekben, többnyire amorf, ritkábban monoklin rombos kristályokban található, tűs sugaras kristályai mikroszkopikus méretűek. Elöregedett gél, amely még szabad kovasavat tartalmaz. Színét a víztartalom befolyásolja. Csiszoltan ékszerkőként is használatos, kérgesedésben szép rajzolatot mutat. Porítva festékalapanyagul is alkalmazták.

 

Lelki gyógyhatása
A Krizokolla nyugtató és életerőt adó kő. Segít a problémás helyzetekben józannak maradni, a viszályokat, veszekedéseket átvészelni, kiutat találni reménytelennek látszó helyzetekből. Támaszt nyújt a változások megéléséhez. Stabilizálja az érzelmeket, erősíti az öntudatot, serkenti a kreativitást, ösztönöz a megértésre és az összefüggések felismerésére, vágyaink, gondolataink, ölteink, véleményünk szavakba öntésére, mások gondolatainak meghallgatására. Erősíti a szellemi aktivitást, a koncentrációt, és a tárgyilagos gondolkodást.

Fizikai gyógyhatások
Kiváló méregtelenítő, tisztítja a májat, lépet, epét, vesét, emésztő és hugyuti szerveket, kiegyensúlyozza a pajzsmirigyműködést, serkenti az emésztést. Csökkenti az izületi gyulladást, izomgörcsöket. Jótékonyan hat a tüdő betegségeire, az aszthmára, léguti fertőzésekre, torok- és mandulagyulladásra. Csökkenti a vérnyomást, lázat, és az égési sérülések kellemetlenségeit.

Spirituális hatások
A Krizokolla, harmonizálja és energetizálja a csakrákat, finomtesteket. Elősegíti az energiaáramlást, főleg a felsőbb csakráknál fejti ki jótékony hatását.

 

 

forrás: wikipedia.hu