Ékszer készletünk cseréje folyamatban...
Új ékszereinkkel HAMAROSAN várunk benneteket!

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszersuli

Gyógyító Kövek - A napkő ásványról

2017.03.24 09:52

A napkő (más néven: heliolit) a földpát ásvány, mely a labradorit, holdkő ásványokkal egy családba tartozik.

 

A legértékesebb napkő Oregon államból származik (USA), ahonnan nagyon szép, sokszor teljesen átlátszó darabokat találnak, melyek színe a pezsgőszínűtől egészen a narancsvörösig terjed. Ahogy pedig az átlátszó követ forgatod, feltűnik benne a szemet kápráztató csillogás. A napkő színében meghatározó szerepet kap a benne lévő fém elemek aránya. Leggyakrabban nem átlátszó ásvány, az átlátszó fajtákat pedig drágakőnek csiszolják és annyira kilógnak a sorból, hogy színük, jellegük már nem is emlékeztet az általában látott napkőre.

A napkő is földpát és a labradorit csoportba tartozik, de könnyű megkülönböztetni a hűvösebb tüzű társaival. Ő a csillogását a kőben található fém zárványoknak köszönheti, ami az oregoni napkövek esetében főleg réz, más esetben főleg hematit. A napkő a rézpor miatt teljesen jellegzetes csillogású, szemcsés, foltokban, mintha tüzes napport szórtak volna a kőbe.

A napkő (igazi) hatása nevéből eredően olyan, akár a nap és minden olyasmi, ami ezzel kapcsolatos. Az életvidámság, energia, feltöltés, növekedés köve. Segít abban, hogy tápláld önmagadat annak érdekében, hogy másokon is tudj segíteni. Védelmező hatással is van rád, hatékonyan növeli a lelkesedést, megelőzi a kiégés kialakulását és ösztönzi az élet élvezetét. Növeli a vitalitást, a mozgást. Segít annak a megszerzésében, amire szükséged van, erre balkézen egy napkő ékszer kiváló. Jó babonák, hiedelmek ellen és alkalmas arra, hogy a nap erejével megvilágítsa a gondolataidat, tudatalattidat. Támogat a saját egyéniséged megélésében, arra serkent, hogy most cselekedj. Kiváló epilepsziára. Azt tartják róla, hogy amennyire lehetséges, jó szerencsét hoz a viselőjének.

 

Forrás: http://www.gyogyitokovek.eu/a-napko-asvanyrol

Kép forrás: http://ezoterikuskovek.hu/files/medal-mini-napko-barna.jpg