Ékszer készletünk cseréje folyamatban...
Új ékszereinkkel HAMAROSAN várunk benneteket!

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszersuli

Vajon a színezett ékszerek is kopásállóak?

2017.08.09 14:37

Ez teljesen attól függ milyen módón készítették el az ékszer színezését. Van drágább és van olcsóbb megoldás is. Sőt ma már van egy még rendkívül drága, de reméljük hamarosan ez olcsóbb megoldás. Ez pedig a titán színezés. Titán színezéssel nemhogy soha nem kopik le a színező anyag, de akár egy karcolást is egy mozdulattal eltűntethető az ékszerről, csak egy rongy kell hozzá. De sajnos ez még egy elég drága megoldás a titán egyedi anyaga miatt.

Leginkább elterjedt színezés a nemesacéloknál az elketromágneses medencében való fürdetés ami azt jelenti hogy a színező anyag elektrómásnesességgel tapad a nemesacélhoz. Viszont ez is csak egy külső színezés, de még mindig jobb megoldás mikor a gép festi az ékszert egy szimpla festékkel. Mivel lehetlen mególdani, hogy a nemesacél gyártása során már anyagában színeződjön be, ezért csak külső színezést kaphatnak ami azt eredményezi hogy akár le is kophatnak egy idő után. Attól függően hogyan használjuk ékszerünket.

Érdemes elkerülni a takarítási vegyszereket vagy egyéb olyan károsító anyagokat amivel a munkánk során találkozhatunk, mert ezek nagyban elősegítik a nemesacél színezésének kopását.


Ettől még nem kell megijedni a színes nemesacéloktól, hisz a technika fejlődésével és a fent említett elektromágneses színezéssel már sokkal tartósabbak és nagyon sokáig bírják a gyűrődést. Sőt ha lekopott akár újra is színezhetjük amivel újra gyönyörű ékszerünk lesz. Mindenképp érdemes tanácsot kérnünk ez ügyben a kereskedőtől. Ez is a nemesacél tulajdonságai közé tartozik, ezért ha szakértőt kérdezünk sokkal jobban tudjuk kiválasztani ékszerünket.

Forrás: http://www.steeel.hu/nemesacel_tulajdonsagai