Ékszer készletünk cseréje folyamatban...
Új ékszereinkkel HAMAROSAN várunk benneteket!

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Aranying

2015.02.01 21:11

Pankadzs Parakh pazar ruhadarabjának ára legalább 214 ezer dollár (67 millió forint) - olvasható a Hindustan Times hírportálon. 
Az aranyinget húsz mumbai aranyműves készítette. Négy hónap kellett hozzá, hogy a 18-22 karátos nemesfémből szövetet szőjenek.


Parak szerdán ment a drága holmiért, útja onnan egyenesen a város híres templomába vezetett, hogy áldozati ajándékkal hálát adjon az isteneknek.
Ugyan a hétgombos, galléros ing minden része aranyból van, semmilyen más fémet nem kevertek bele, mégis rugalmas, sima és kényelmes. Belül vékony textil védi a bőrt a horzsolástól. Ki lehet mosni és teregetni, ha pedig elszakad vagy más kár esik benne, javítható vagy átalakítható, erre garanciát kapott a megrendelő.

A férfi lakóhelyén, a nyugat-indiai Maharastra államban, Jeola városban élőket nem különösebben lepte meg a szokatlan születésnapi ajándék: amikor Parakh az utcára lép, testét legalább két-három kilogramm arany ékszer díszíti.

"Már ötéves koromban elkápráztatott az arany" - nyilatkozta a férfi, aki a nyolcadik osztály után abbahagyta a tanulást és beszállt a család helyi textilüzemének munkájába.

Feleségét és már diplomás fiait nem érdekli a családfő aranymániája. "A rokonság többi tagja viszont azt gondolja, megbolondultam. Már az esküvőnkön így volt: sok vendég kínosnak találta, hogy több volt rajtam az arany, mint a menyasszonyon" - magyarázta a dúsgazdag indiai, aki azt reméli, fényűző ruhadarabjával bekerül a Guinness-rekordok könyvébe.

 

 

Forrás: MTI

Kép forrás: www.dailymail.co.uk