Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Ékszerek és filmek

2015.02.01 22:04

„Diamonds are a girl’s best friend” vagyis a gyémánt a nő legjobb barátja - énekelte Marilyn Monroe a Szőkék előnyben című musical-ben. Tény, hogy a nők többségét vonzzák a csillogó, káprázatos ékszerek, így Hollywood-ot is megihlette a hölgyek legjobb barátja… 


A klasszikus: Álom luxuskivitelben

 

A „Reggeli a Tiffany”-nál különlegessége nemcsak a szereposztásban rejlik, hanem a gyönyörű Tiffany ékszerben is. A cég szimbólum a gyémánt, élén az akkori legnagyobb kanárisárga darabbal. A kő 128,54 karátos és eddig csupán csak ketten viselhették: egyikük Audrey Hepburn volt a film forgatása idején. A film, és az ékszer különlegességét mi sem bizonyítja jobban, hogy a színésznő ezeket a sorokat írta a cég jubileumi kiadványába: „Megtisztelted az életünket – az enyémet mindenképpen, hiszen meghívtál reggelizni. Hányan mondhatják el, hogy kávét ittak és croissant-t ettek a Tiffanyban? Ezt az emléket mindig megőrzöm.”

 

 

 

 

A katartikus: Titanic

 

Ki ne ismerné az „Óceán szívét”? Ennek a monumentális filmnek a története a gyönyörű gyémánttal kezdődik, és azzal is ér véget. Központi szerepet játszik az ékszer. Az „Óceán szívét” valóban elkészítették, de azt nem Kate Winslet viselte. Asprey & Garrard ékszerészek készítették el a 170 karátos szív alakú zafírt, melyet 65 db egyenként 30 karátos gyémánt ölelt körül. A gyönyörűséget Celine Dion viselte az 1998-as Oscar gálán, melyen a film betétdalát el is énekelte. Ezt követően jótékonysági gálán 2,2 millió dollárért elárvereztek. Még egy másolat készült, melyet Harry Winston készített el, és Gloria Stuart viselte, aki az idős Rosie-t alakította a filmben.

 

 

 

 

A parádés: A nagy Gatsby

 

A film a 20. évek Amerikáját idézi, nemcsak történetével, de stílusával is. Amilyen parádés volt a színészgárda, olyan csodálatos ékszereket vonultattak fel a film során. A gyönyörű nyakékeket, és ékszereket a Tiffany & Co. biztosította, melyre nem véletlenül vigyáztak biztonsági őrök a forgatás ideje alatt. A cég kapott is a kivételes alkalmon, és a film premierjére egy egész kollekciót dobtak piacra.

 

 

 

 

Az örök: A Gyűrűk Ura

 

„Egy gyűrű mind fölött….” ki ne ismerné a ma már  kultikussá váló mondatot? Az egyszerű karikagyűrűnek tűnő, de mégis hihetetlen hatalmat magában rejtő ékszer évtizedek óta tartja bűvkörében a rajongókat. Az a megállapítás, hogy trendet teremtett nem tudja leírni azt az őrületet, amit világszerte a gyűrű okozott. Mindenki ilyen ékszert akart, a gravírozás stílusának, és hosszának pedig csak a fantázia és a pénztárca szabott határt. A divat ma már sokat csillapodott, de a Gyűrűk Ura még mindig hódit.