Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Az egész Biblia egy kereszt medálban

2015.02.01 22:15

Az örökkévalóságnak készítve:  Stephan Sauter apró üvegchipekre készít véseteket, melyeket később ékszerekbe ágyaz. Főleg dokumentumokat és fényképeket, de az ő keze által született meg a világ bizonyítottan legkisebb bibliája. Bármely hihetetlen, de 1200 oldal elfér egy apró keresztmedálon.

„Az egész Biblia egy kereszt medálban”

 

Az örökkévalóságnak készítve:  Stephan Sauter apró üvegchipekre készít véseteket, melyeket később ékszerekbe ágyaz. Főleg dokumentumokat és fényképeket, de az ő keze alatt született meg a világ bizonyítottan legkisebb bibliája. Bármely hihetetlen, de 1200 oldal elfér egy apró keresztmedálon.

 

Túlzottan hívő embernek nem lehet nevezni az egyébként elektromérnökként dolgozó Stephan Sauter-t. Ennek ellenére a Lindauból származó, 44 éves szakembernél mindig kéznél van a Szent Biblia. Állítása szerint: „Katolikus közegben nőttem fel és a Biblia fontos számomra.” – aki egy apró ezüst medált tart a kezében, melyet egy bőrövre fűzve hord a nyakában. Az ékszerben a világ legkisebb bibliája foglal helyet. Egy apró chip látható a kereszt közepén, melybe 1200 oldalt gravírozott Sauter. Lényegében az örökkévalóságnak készítette.  Sauter: „Mindegyik könyv porrá foszlik egyszer sajnos, de ez a chip félelmetesen sokat elbír és egyben elpusztíthatatlan. Akár ezer évig is olvasható lesz.”

 

A hivatásán keresztül jött az ötlet a szakembernek, hogy ékszereket piciny nanochipekkel „szereljen fel”, melyeket egyfajta üzenetként lehet viselni. „Ez egyfajta hagyomány a mérnökök körében, hogy a nevüket egy chipbe mentik el, így magukat egy elektromos áramkörbe örökítik.”

 

Először diplomamunkákat és doktori disszertációkat gravírozott Sauter.

 

A diplomamunkákat, doktori disszertációkat apró chipekbe véste, majd azokat a végzősöknek adott gyűrűbe helyezte. Erre vonatkozóan az alábbi véleményen van Sauter: „Ezek a munkák mindig teljesen egyéni produktumok és az újbóli előállításuk meglehetősen drága.”

 

Hogy legközelebb mit gravírozzon Sauter, az ötletek között hirtelen merült fel a Biblia.

Egy különösen vékony sugár vési  betűről betűre a mintát a 4*4 milliméter széles kvarclapkákra. Szabad szemmel ezek természetesen nem láthatóak. De egy mikroszkóppal, nagy felbontás segítségével már olvasható az egymás mellé és alá gravírozott több mint 1000 oldal.

 

„Igazából nem is ez áll a háttérben” – mondja Sauter. „Hanem maga a tudat, hogy a Biblia így is birtokolható, közvetlenül az ember szíve felett. Ha az ember olvasni szeretné, kezébe veszi a könyvet.”

 

A szakember ez idáig 50 hasonló bibliát adott el. Vevői Németországból, Ausztriából, Lichtensteinből és Svájcból érkeznek. Pár darab már a tengerentúlra, az USA-ba és Ausztráliába is postázva lett. A nemzetközi érdeklődés egyre nagyobb e különleges ékszerek iránt, melyet az a tény is erősít, hogy már hat nyelvre lefordítva is elérhetőek.  A vevők többféle kivitelből (ezüst, titán, aranyozott) válogathatnak, a gravírozást beleértve hozzávetőlegesen 250 Euróba kerülnek.

 

Családi albumok és gyermekfotók is már elérhetőek chipen.

 

Az ajánlat természetesen nemcsak a bibliára korlátozódik, hiszen dokumentumok, grafikák és nano méretű dimenziók is elmenthetők piciny chipekbe, melyeket Sauter gyűrűkbe, medálokba és akár egy mandzsettagombba is bele tud helyezni. Míg például egy fizikus legszívesebben Albert Einstein relativitáselméletét véseti, addig egy kémiatanár választása egyértelműen a periódusos rendszerre esik. Louis Armstrong hívei a „What a wonderful world” dalszövegét, míg a Wall Street - Tőzsdecápák rajongók Gordon Gekko elhíresült mondatát (Greed is good, avagy a kapzsiság jó) szeretnék a magukénak tudni.

 

Természetesen családi albumok és gyermekfotók is hordhatók „magunkon”, vagy akár egy esküvői fotó a gyűrűbe gravírozva, ezáltal egy teljesen személyes ékszert kaphatunk, melyek a mi történetünket mesélik el.

Forrás: Die Welt