Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Minden nap más karkötő?

2015.02.01 23:01

Minden nap ugyanazt az ékszert viselni sokak szerint egy idő után unalmassá válhat. Ezért az ékszertervezők idén a változatosság mellett tették le a voksukat. Sok ékszer egyik napról a másikra egyedivé alakul.



Minden nap másik karkötő?

 

A 2013-as ékszerdivat egyik meghatározó jellemzője, hogy követői minden nap más karkötőt hordanak.

Minden nap ugyanazt az ékszert viselni sokak szerint egy idő után unalmassá válhat. Ezért az ékszertervezők idén a változatosság mellett tették le a voksukat. Sok ékszer egyik napról a másikra egyedivé alakul.

 

Az ékszer viselőjének fontos az egyéniség.

 

Színes drágakövek, ezüst ékszerek és sok ezüst kiegészítő, ez a 2013-as év makró trendje. Egy olyan tendenciáról van szó, mely nem szezonális, hanem hosszabb idő, akár évek alatt is meghatározó lehet. A legnagyobb trend manapság: az ékszerek minden nap máshogy nézzenek ki. A változatosság iránti igény az ékszer, mint divat-kiegészítővé válására eredeztethető.

Manapság általános, hogy a fiatalok a ruhájukhoz egy ahhoz passzoló ékszert hordanak, amely többek között a színes unisex órák széles választékát is magukba foglalja. Ezen kívül fontos megjegyezni, hogy ezen ékszerek gyakori viselése egyre inkább akár életre szóló is lehet, nem pedig rövid idejű trend. Ezen ékszereknek nem szabad olcsó benyomást kelteniük.

Tipikus „Lifestyle” - ékszer lett a hippi-karkötő, melyek „készülhetnek bőrből, műanyagból, szövetből, medállal vagy a nélkül, melyek között nagyon olcsók, de drágábbak is találhatóak.”-állítja Irmie Schüch-Schamburek ékszerszakértő.

Fontos megjegyezni azonban, hogy a nagyobb értékű ékszerek iránt is egyre nagyobb a kereslet, ugyanis elfogadottá válik, hogy az egyéni stílus kialakításához ezek egyre inkább hozzájárulnak. Régebben az volt a jellemző, hogy a klasszikus, közkedvelt dizájnt preferálták, amit akár több évig is használt viselője. Manapság inkább az egyéni ízlés hódít, az „emberek újra egyéniségek akarnak lenni”.- állítja Raphael Fischer a német ékszerszövetség képviselője.

 

A japán technika felbukkanása.

 

Elmondható azonban az is, hogy a magas aranyárak miatt egyre többen ezüstbe fektetnek.  Ezen kívül sok ember gyémántra cseréli ki aranyát, mely főleg Soliter, vagy „Memoire”, vagy emlék-gyűrűkben realizálódik. Utóbbi emlékeztet a barátságra, egy szerelemre, vagy akár az elsőszülött gyermekre és gyakran gravíroztatnak az esemény tiszteletére. A nemesfémből készült karkötők gyémántokkal befoglalva szintén közkedvelt és szeretett ékszerdarabok. Az órákkal kapcsolatban manapság a rosé, vagy vörös arany a trend. Mialatt a luxus-szektor stagnál, addig a másik oldalon a magas aranyár miatt nagy az érdeklődés a különböző készítési technikák iránt. Népszerű ékszerkészítési mód az ún. „Mokume Gane”. Az eredetileg Japánból származó készítési mód egy olyan technika, melynek során különböző színű és különböző típusú nemesfémeket ötvöznek úgy, hogy a felület a megmunkált fa mintázatára hasonlít.

 

Egy Mokume Gane technikával készült gyűrűpár:

 

 

 

 

Jegygyűrűk gyönggyel díszítve.

 

A divat hatásai és változása egyre inkább régebbi ékszerdarabokon is észrevehetők. A jegygyűrűket vagy karikagyűrűket sokszor szívesen egyediesítik. Míg egyesek ragaszkodnak a gyöngyös ékszerekhez, addig mások az opálkőre esküdnek. Ez szintén azt tükrözi, hogy még több egyéniséget szeretnének belecsempészni az ékszerekbe.

E trend alapján sok egyéb közkedvelt viselési mód is van, például az is, hogy karkötőket gyakran új elemekkel és medálokkal (charm) egészítenek ki.  



Forrás: www.t-online.de