Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

MABE gyöngyök, a mélység kincsei

2015.02.01 23:07

Habár nem olyan drágák, vagy értékesek, mint az ékszer további részei, a Mabe gyöngyök a maguk nemében is rendkívülinek, tökéletesnek mondhatóak.



MABE gyöngyök, a mélység kincsei.

 

Richard Weinstein, a profi ékszer fényképész, valamint író társa Kris Madden Vietnámba kapott meghívást, hogy megtekintsék az ország egyre jobban virágzó MABE gyöngyüzemét. Az alábbiakban találják beszámolójukat.

 

Habár a gyöngyöt több száz éve a Phu Quoc sziget nyugodt partjainál tenyésztik, az iparág valóban 15 éve indult be, amikor a vietnámi befektetési törvények lehetővé tették a külföldi cégeknek, hogy belekezdjenek tevékenységükbe.

 

Hála az Ausztráliából, valamint Japánból származó modern technikáknak, az üzletág igazi virágzását éli. Az ausztrál Michael Ramsden, az „Ngo Chien Pearls” nevű cég vezetője, egyike az első külföldi tulajdonosoknak a szigeten.

 

Mára elmondható, hogy a Phu Quoc sziget nagy tiszteletnek örvend, mint a helyi és globális ékszerpiac meghatározó gyöngybeszállítója. A szigeten található gyöngyfarmok, valamint az itt tenyésztett gyöngyök a MABE cég kitüntetett figyelmét és érdeklődését élvezik. Ázsiai vásárlók kedvelik a különleges kialakítást, mint például: szív, könnyek, vagy Buddha alakja.

 

A Mabe gyöngyök különböznek a megszokott gömb alakú/formájú gyöngyöktől , mert a folyamat állandóan fejleszti azokat. A növekedés nem a kagyló puha részének belsejében történik, hanem magában a kagylóban. A Mabe gyöngy osztriga, más néven a pingvin szárny osztriga gyöngyház réteget alakít ki a mag-rész fölé, egy ún. „félgyöngyöt” létrehozva. A folyamat után a gyöngynek lesz egy sima oldala is, megkönnyítve a felhasználást, illetve magát a fülbevalókba és gyűrűkbe történő biztonságos beillesztést. A kívánt mérettől függően, akár 6 év is eltelhet, mire a gyöngy megfelelő méretűre nő.

 

A Mabe gyöngyök több elbűvölő színben is megtalálhatóak a fehér és krémszíntől kezdve a pinken és zölden át egészen a feketéig. A rózsaszín, pezsgő, valamint az arany rendkívül ritka színnek számítanak. Még nehezebb pink gyöngyöt arany erezettel találni.

 

Habár nem olyan drágák, vagy értékesek, mint az ékszer további részei, a Mabe gyöngyök a maguk nemében is rendkívülinek, tökéletesnek mondhatóak.

 

Phu Quoc sziget neves gyöngyfarmjai például az „Ngo Chien Pearls” és a „Treasures from the Deep”. A gyöngyök rajongóinak mindenképpen javasolt felírniuk listájukra a sziget és üzemeik meglátogatását.

 

 

A gyöngyök származási helye :) 

 

 





Forrás: jewellermagazine.com