Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Ékszerkiállítások Németországban

2015.02.01 20:42

Tippek a nyaralásra: ékszerkiállítások


Most, hogy sok helyen elkezdődtek vagy már tartanak a szabadságolások és a nyaralási szezon kellős közepén vagyunk, többekben felmerül a kérdés: hol töltsem a nyarat? Attól függetlenül, hogy esetleg a nyaralásod már be van tervezve, olvass tovább nyugodtan. Németországban is több ajánlat fellelhető, legyen az utazási, vagy akár kulturális időtöltés. Rendkívül népszerű az Oktoberfest, az Alpok, a sült kolbász, Berlin, valamint a friss futball világbajnok is. Számos múzeum kiállításából választhatsz, de a nyár folyamán több érdekes látnivaló akad az ékszer, illetve ékszerkészítés témájában. Így egy esős napon is találhattok magatoknak programot.

 

Schmuckmuseum Pforzheim (Ékszermúzeum Pforzheim)

 

Aki esetleg nem tudja, hogy hogyan készítik az ékszereket, és azt a lehető legszebb formában kívánja megtekinteni, akkor érdemes egy kiruccanást Pforzheim-be tenni. Természetesen az aranyművesség, és a kézi ékszerkészítés fellegvárában található egy ékszermúzeum is. Itt egy magával ragadó képet kapunk és betekinthetést nyerhetünk az ékszerek világába. Öt évezred ékszercsodái, azon belül is körülbelül 2000 ékszerdarab tekinthető meg. A kiállításon megmutatják, hogy miket viseltek az etruszk emberek, bevezetnek a csillogó barokk világába, valamint a legújabb ékszerdarabok közé is betekintést engednek.

 

Deutsches Mineralmuseum Idar-Oberstein (Német Ásványanyag Múzeum Idar-Obersteinben): Lenyűgöző kristályvilágok

 

Az arany és ezüst ékszerek önmagukban is nagyszerűek, de beszéljünk egy kicsit a csillogó ásványokról is. Általánosságban elmondható, hogy majdnem mindegyik ásványhoz köthető valami érdekes történet. Szinte a világ minden táján megtalálhatóak, valamint bányásszák őket. Az Idar-Obersteinben található Ásványanyag Múzeum egy igazán nagy gyűjteménnyel rendelkezik. Itt találhatóak az Európában bányászott legnagyobb és legszebb ásványok. Négyszáz millió éves ásványok is megcsodálhatók, melyekben érdekes zárványok is találhatók. Ilyen szépségek látványa által az ember könnyen átadhatja magát a misztikum, szépség és régmúltba tett utazás élményének. 

 

Tehát kalandra fel, jó szórakozást és kellemes élményeket kívánok!