Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Kreatív ékszertárolás ruhásszekrényedben

2015.02.01 23:33

Van néhány trükk, melyek segítségével ékszereinket okosan tárolhatjuk a ruhásszekrényben. Ezekkel a kreatív tárolási módokkal, ötletekkel teljesen egyszerűen elérhető a rend és az átláthatóság. 


 

Kreatív ötletek, lehetőségek ékszerek őrzésére, tárolására a ruhásszekrényedben

 

Nemrégiben még olyan távolinak tűnt, hogy megreformáljam egy kicsit a ruhásszekrényem. Sokáig tartotta magát régi formájában, mely egyenlő volt egy kisebb káosszal. Gondolom sokaknak ismerős a helyzet: ahelyett, hogy mindent rendesen bepakolnánk, néha csak bedobáljuk a ruhadarabokat oda, ahol helyet találunk. Így, amire az embernek tulajdonképpen szüksége lenne, az esetek nagy részében éppen a legelérhetetlenebb helyen van.

Itt lenne az ideje valamiképpen rendet rakni! Ez nemcsak a ruhadarabokra, de ugyanúgy az ékszerekre is vonatkozik. Van néhány trükk, melyek segítségével ékszereinket okosan tárolhatjuk a ruhásszekrényben. Ezekkel a kreatív tárolási módokkal, ötletekkel teljesen egyszerűen elérhető a rend és az átláthatóság. 

 

Ékszerek szétválogatása

 

Mielőtt nekikezdenénk a feladatnak, szükség lehet egy teljes átválogatásra. Első körben fontos, hogy alaposan áttekintsük, milyen ékszereink is vannak pontosan. Következő lépésként pakoljuk és tisztítsuk ki a szekrényt, szabaduljunk meg a felesleges daraboktól, hogy helyet csináljunk a valóban fontos ékszereknek. Ez talán a legkellemetlenebb lépés, de az átláthatóság érdekében fontos és kihagyhatatlan. Jó, ha tisztában vagyunk azzal, mely darabjainkat viseljük gyakrabban. Kezdjük ezekkel, majd vizsgáljuk meg a többi ékszert. A szekrény kipakolása után csináljunk két kupacot, egyiket a megtartandó darabokkal, egy másikat azokkal, melyektől esetleg megszabadulnánk. Fontos, hogy őszinték legyünk magunkhoz! Mik azok a darabok, amiket az elmúlt 12 hónapban nem is láttunk, amit egykor megvásároltunk, de nem viseltünk. Ezeknek az ékszereknek mindenképpen felszabadul a helye a gyakrabban használtak számára. Némely ékszert ajándékozás, vagy eladás útján is tovább lehet adni. Ezzel egyebek mellett örömet okozhatunk másoknak (ajándékozás), vagy egy kis zsebpénz formájában (eladás) magunknak is. Mindazon ékszerek, melyek „túlélik” a szortírozást, újra helyet kaphatnak a szekrényben. A ruhadarabok és az ékszerek egy helyen tárolásának legfőbb előnye, hogy egyetlen mozdulattal megoldhatjuk a megfelelő viselet és ékszer kiválasztását.

 

Milyen tárolási lehetőségeket nyújthat egy ruhásszekrény az ékszerek számára?

 

1. Ékszeres fiók

Szinte minden ékszerfajtához készülnek különböző típusú fiókok. Némely ruhásszekrény már rendeltetésszerűen tartalmaz ékszerfiókokat. Ha esetleg nincs külön ékszertároló fiók, az alábbi megoldás lehetséges: tegyünk szabaddá egy fiókot és készítsünk hozzá egy kazettás tárolót fából, amely jól illeszkedik a fiókba. A fából készült tárolót díszíthetjük, vagy akár le is festhetjük kedvünk szerint. Természetesen a kazettás tárolóban ékszereken kívül övet, kendőt, egyéb kiegészítőket is elhelyezhetünk, így biztosak lehetünk benne, hogy nem fognak elkeveredni.

2. Kis ékszerdobozok

Sok polc, vagy rekesz úgy van kialakítva a ruhásszekrényben, hogy a pólók és pulóverek tárolásán túl sok helyet és lehetőséget hagy arra, hogy „gyűjtőhelyként” is funkcionáljon. A különböző apró dobozok, kosarak, kis zsákok remek lehetőséget nyújtanak ékszereink tárolására, melyek egymás mellett (akár egyéb díszítésekkel) különösen kedves hatást nyújtanak. A könnyű beazonosítás érdekében a dobozokhoz, zsákokhoz szaténszalagot és etikettet (matricát) is használhatunk, így stresszesebb napokon is könnyen megtalálhatjuk szeretett ékszereinket.

3. Kapcsos ékszerek tárolása

Valódi kihívást jelenthet, hogy kapcsos ékszereinknek megfelelő helyet találjunk. Szinte minden barkácsáruházban fellelhetünk többféle akasztót, amik ruhaakasztóként is funkcionálhatnak. Ezeket nyak-, valamint karláncok tárolására is használhatjuk anélkül, hogy az ékszerek összecsomósodnának. Ha a szekrény elegendő helyet kínál, további ruhafogas tartót, vagy egyéb akasztókat is szerelhetünk bele. Ha esetleg el akarjuk kerülni további lyukak fúrását, öntapadós akasztókat is használhatunk.

 

4. Ékszertárolás egyedi módon

Még a legkisebb ruhásszekrényben is található legalább egy olyan apró sarok, ahol ékszereinket tárolhatjuk. Ha dobozok számára már nem igazán van hely a szekrényben, vagy egész egyszerűen meg akarjuk kímélni a bútordarabot a további lyukaktól és akasztóktól, a legegyszerűbb alternatíva, ha egy ékszertárolót a szekrénybe építünk (ragasztunk). A leggyorsabb megoldás egy ún. „hirdetőtábla” a szekrényajtón belül, amelyre kis tűk segítségével könnyen felaggathatjuk ékszereinket. Beszerzése könnyű, rögzítése történhet kétoldalas szalaggal, vagy speciális ragasztócsíkkal.

 

 

 

 

Forrás: www.schmuckladen.de (szerző: Susann Peltzer)
Fordítás: AranyDiszkont