Ékszer készletünk cseréje folyamatban...
Új ékszereinkkel HAMAROSAN várunk benneteket!

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Igen, a csipszes cég, az. Valószínűleg ha 20.000 dollár értékben ékszert szeretnénk vásárolni, nem a Cheetosgyár lenne az első hely, ahova beugranánk ezt megtenni, most azonban fordult egyet a világ és lehetőségünk van erre is.
A Cheetos ugyanis 18 karátos arany fülbevalót is forgalmaz már, hozzá illő gyűrűvel, ami együtt 20 ezer dollárba, azaz 5,8 millió forintba kerül. Az "Eye of the Cheetah" (gepárd szeme) szettből egyelőre még csak egy készült – ami már el is fogyott, azaz valaki kiadott érte egy rakás pénzt.

A nyaklánc talán a legősibb ékszer, már az ősember is kagylóhéjakból, faragott csontocskákból álló láncokkal díszítette magát.

Azóta nagy fejlődésen mentek keresztül ezek az ékszerek, és a legmodernebb irányzatok már egészen szokatlan, megdöbbentő, de mindenképpen eredeti és kreatív megoldásokat alkalmaznak.

Íme, néhány egyáltalán nem hétköznapi nyakbavaló!

 

Igyekszem a kacatgyűjtés minimálisra szorítani az életemben, de tagadhatatlanul vannak gyengéim.

A kidobott számítógépek alaplapjaiból gyűrűk, fülbevalók, nyakláncok készülnek Pécsen.

 

 

Nemrég a pinteresten találtam rá egy gyönyörű, levél formájú ékszerre. Egyből megtetszett, hogy milyen kis harmonikus az egész. Aztán kiderült, hogy nem csak szép, de okos is:) Össze lehet hangolni a testünkkel, hogy figyeljen és vigyázzon ránk!


Mire jók a fiók mélyén porosodó fémpénzek?

Egy kis kreativitás, sok kézügyesség, és a jutalom néhány különleges és egyedi ékszer:

nyakkendőtű, medál, karkötő, fülbevaló, vagy gyűrű.


Nem sok ekkora gyémántot látott

 

4,1 kilós aranyrögöt találtak az ausztrál aranyháromszögben

 

 

 

Ha valahogy mindig lesz egy kis karcolás a telefonján, akkor ennek az újításnak örülni fog

 

Megcsinálták a tetoválást, amihez hozzáérve nyithatjuk/zárhatjuk a telefonunkat

Itt a tökéletes ajándék mindenki számára, aki egy percig sem bírja partnere nélkül vagy távkapcsolatban él.

A Duna-Tisza köze eddigi legjelentősebb középső bronzkori arany tárgyegyüttesét találták meg Kiskőrös környékén a kecskeméti Katona József Múzeum régészei.




 

Aranyozott szkíta spirálcsüngő és egy avar kori kovácsműhelyből való kard is előkerült Kecskeméten.


 

Ágy alól, egy korhadt papírdobozból került elő a 2300 éves aranyékszer.

Hatalmas pompával mutatták be hétfőn a francia nemzeti hősnő, Jeanne d'Arc állítólagos gyűrűjét egy történelmi szabadidőparkban Nantes-ban.

Szingapúri tervezők alkotása a karkötőként és nyakláncként is viselhető „őrangyal” ékszer.

 

Meseszép Eva Longoria jegygyűrűje!

A luxusimádók örülhetnek: piacra dobták az aranyozott fánkot, melynek darabja 100 dollárba, azaz csaknem 30 ezer forintba kerül.


 

Egy tehetséges ékszerkészítő munkái.

Nathan Thomas Sydney művész zene által ihletett, kézzel készített luxus ékszereket készít.


Az ékszerek segítenek kifejezni egyéniségünket, stílusunkat és nem utolsó sorban hangsúlyozzák nőiességünket. Hogy honnan ered az ékszer és egyes társadalmi kultúrákban mit jelképezett, azt a következő cikkben elolvashatod.

Idén ősszel bizony eljött az óriási fülbevalók ideje. Jellemzően érdemes az ősz színeiben beszerezni mind a kiegészítőket, mind az ékszereket. A tanács, hogy ne egyszerűen egy nagy fülbevaló párt vásároljunk, hanem egy IGAZÁN nagyot!

A különleges ékszerek közül talán a legfeltűnőbb darabok a váll- illetve hátláncok...


A kutatók úgy vélik, a szépen kidolgozott, polírozott zöld kőzetből készült tárgy egy társadalomban fontos szerepet betöltő asszony vagy gyermek karját díszítette, és csak különleges alkalmakkor viselték.

 

Egy új kutatás szerint meteoritból készült az egyik 5 ezer éves sírban talált ókori egyiptomi vasgyöngy. A tudósok által i. e. 3600-3350 közé keltezett ékszer az első példa az egyiptomi vashasználatra, több ezer évvel a vaskor kezdete előtt. Kozmikus eredetét máig rejtély övezi.

 

 

Az északkelet-franciaországi Lavau mintegy 2500 éves arisztokrata sírjában egy kivételesen gazdag és érintetlen halotti gyűjteményt találtak a régészek...




Nyolc darab, közel 130 ezer éves saskaromból álló ékszert vizsgáltak amerikai régészek, akik szerint neandervölgyiek készíthették a nem mindennapi nyakláncot.

 

Svetlana Nesterushkina neves európai és orosz építészstúdiókban kezdte karrierjét.

Egy illat megálmodása már nem nagy feladat kedvenc sztárjaink számára, sőt egy-egy neves márkával való kollaboráció sem újdonság számukra, azonban egy igazán sikeres ékszerkollekció vagy márka megalkotása már nekik is feladja a leckét. Persze ettől ők nem riadnak vissza és egyre több cebritás tervez stílusát tükröző kiegészítőket. Most összegyűjtöttünk pár, a legnagyobb hírességek nevével fémjelzett ékszerkollekciót.

 

Meleg párral népszerűsíti gyűrűjét a világhírű ékszermárka

 

Mit is jelent a pillangó, mint szimbólum?



Rengeteg rajongója van az állatmotívumos ékszereknek, melyek többféle stílusban és kialakítással is megtalálhatóak az ékszerüzletek polcain.

Július 30-a egy különleges napként szerepel a naptárban, ami nem hivatalos ünnepnap, viszont jó, ha fejben tartjuk: A Nemzetközi Barátság Napja. 


A nyár egyik ékszertrendje idén a minimalista stílus.

A „Statement”-ékszerek népszerű csoportjába tartoznak a kristályékszerek, melyek extravagáns kinézetükkel, nagy méreteikkel valódi rajongó favoritok manapság.

A tago arc egy modern technológiával felszerelt luxuskarkötő: a stílusos kiegészítő felülete egy, az e-könyvekből is ismert e-tintával ellátott, ívelt kijelző, amelyet tetszés szerint változtathatunk.

Mi is pontosan az oxidált ezüstékszer?

Egy ékszer lehet gusztusos is, nem csupán szép vagy egyedi.

A világ legrégebbi karkötőjét fedezték fel orosz régészek Szibériában, az Altaj-hegységben, a gyönyörűen megmunkált ékszer negyvenezer éves.

Bizony a sztárok imádják a luxust és a fényűzést, főleg ha az esküvőjükről van szó.


Állatot formázó ékszerek? Nézd meg a legmenőbb darabokat!

A Floridai Nemzetközi Egyetem kutatói egy olyan pálmaszerű, tüskés növényfajt azonosítottak Libériában, amely minden jel szerint csak olyan helyeken nő, ahol a felszínhez közel nagy mennyiségű kimberlit található.

Dillon Marsh fényképész szemléletes képeivel azt ábrázolja, hogy mennyi földet kell átmozgatni, amíg sikerül rátalálni egy-egy darab gyémántra.

Egy litván művész csodálatos ékszerei segítségével léphetett ki munkahelyéről, hiszen Etsy boltja igencsak népszerű lett az interneten.


Egy sztár megjelenésében nemcsak a híres tervezők ruháit kell figyelni, hanem a méregdrága ékszerek is ugyanolyan fontosak.

 

Különösen ritka bagoly alakú brosst fedeztek fel Dánia egyik kis szigetén – az ékszer valószínűleg egy tehetősebb férfi köpenyét foghatta össze a római időkben.

Mostanában mindenhol téma a roségold. A már régóta népszerű és kedvelt aranyszín az ékszerpiac szinte minden területén felbukkan. Az újdonság erejével hathat viszont az a tény, miszerint nemcsak a hölgyek körében, hanem az uraknál is egyre nagyobb teret hódít a vörösarany.

 

 

8 milliós tollat készített a Porsche Design

 

Általánosságban elmondható, hogy az arany, mint vagyontárgy, manapság egy újfajta befektetési eszköznek számít. Szerény számítások szerint is kettőről tíz százalékra emelkedett az arany teljesítménye a befektetési portfólióban.

 

 

 

 

 

 

 

Így néznek ki a világ legősibb ékszerei

Negyvenmillió dollárért - azaz tizenegymilliárd forintért - árulják a százötvenhárom karátos gyémántokkal kirakott időmérőt.

 

Még csak 26 éves, de ő az ország egyik legmenőbb ékszerkészítője.

 

A Fast Food ékszerek meghódítják az ékszerpiacot.

Újra itt a luxustojás

 

 

 

Nektek kinek a ruhája tetszett a legjobban? (Oscar-díj 2015)

 


  

Csak ámultunk és bámultunk! Nagyon ízléses fülbevalókat találtunk az idei díjátadón, akár diszkrétebb, akár mutatósabb darabokat választottak a sztárok.
 

 

  

Ugye milyen kis helyesek ezek az esküvői cipellők?

 

  

Hozzátok melyik cipő áll közelebb? Extravagáns vagy inkább diszkrétebb, elegánsabb?
Kezdjük a különlegesebbekkel, hamarosan jönnek a visszafogottabbak...

 


  

Nyári reggeleken, szemünket kinyitva mi is szívesebben kelünk a napsütés, valamint a kék ég kellemes látványára. A derűs idő minket is rögtön jobb kedvre derít, nem csoda, hogy a kék sokak kedvenc színe. A kéknek természetesen sok árnyalata van, sokak toplistájának élén a türkiz áll, mely teljesen érthető, hiszen a hűvös szín nyugalmat, kiegyensúlyozottságot sugall. A tenger színe, mely összeforrt a szabadság és a nyaralás fogalmával, idén is nagy sláger az ékszerbarátok körében.


Etikus jegygyűrűk: két ember jut ivóvízhez általuk.

 

Ajándékozásnál vagy vásárlásnál sokszor nehézséget okozhat, a megfelelő ékszer kiválasztása. Arany vagy ezüst? Mi illik jobban hozzánk? Ezekre a kérdésekre próbáltunk választ keresni.

 


 

A szívmedál nem csak szerelmesek számára ötletes ajándék. Noha a szív a szerelem jelképe, de egyúttal dekoratív célt is szolgál az ékszerbarátok számára. A forma kellemes, és remekül passzol a mélyebb kivágású ruhákhoz is. Egy szívmedál lánccal kiváló ajándék tud lenni azok számára is, akik éppen nem szerelmesek. Sőt, akár saját magunknak is nagy örömet okozhatunk viselésével. Az ilyen láncok univerzálisan hordhatóak, és szinte minden alkalomhoz illenek. Számos viselethez problémamentesen passzolnak. És ami talán a legfontosabb: a szívmedálok lánccal kortalan klasszikusok.

 

Szív medálok  

Elképzelhető, hogy néhányan már hallottatok róla, viszont sokaknak ismeretlenek lehetnek a midi-gyűrűk. Legjobban úgy lehetne beazonosítani ezeket az ékszereket, hogy nem az ujj tövében, hanem feljebb, a középső bütyök, vagy még feljebb, a köröm tövében hordják.


Általánosságban elmondható, hogy a szünidő alatt se mond le szívesen az ember kedvenc dolgairól. De valóban szükséges az, hogy értékes, valódi ékszereket magunkkal vigyünk egy-egy hosszabb utazásra?

 



Van néhány trükk, melyek segítségével ékszereinket okosan tárolhatjuk a ruhásszekrényben. Ezekkel a kreatív tárolási módokkal, ötletekkel teljesen egyszerűen elérhető a rend és az átláthatóság. 


Kezdjük is rögtön egy kérdéssel: mikor viseltetek egy szép, kecses, fehér blúzt? Nem probléma, ha már nem emlékeztek. A legtöbb hölgynek egynél, vagy pár régi darabnál nem is lóg több a szekrényében, ráadásul ezeket is ritkán használja. Gyorsan kopnak, túl merevek és sokak számára egyszerűen unalmassá válnak pár viselet után. Egyszerűen szólva sokan nem érzik magukat önmaguknak benne. Hogy egy kicsit feldobd blúzos megjelenésed, a következő ékszereket javasoljuk.

 

  

Milyen gyűrű illik hozzád? A feltűnő darabokat szereted? Vagy inkább az örök klasszikusra esküszöl? Bemutatunk pár érdekes, különleges gyűrűt...Te magadra ismersz?

Habár a gyémánt az ember által ismert legkeményebb anyag, akár egy kalapácsütéssel is porrá lehet zúzni. Ez az ún. „keménység” tulajdonság viszont összefügg a gyémánt karcoló képességével.


Habár nem olyan drágák, vagy értékesek, mint az ékszer további részei, a Mabe gyöngyök a maguk nemében is rendkívülinek, tökéletesnek mondhatóak.

A keskeny gyűrűk gyorsan utolérték népszerűségben a nagyobb darabokat és mára elérték, hogy kedveltebb darabok legyenek. Mivel az arany újra fontos téma az ékszerek és kiegészítők területén, így itt a keskenyebb gyűrűk már vezető szerepet töltenek be.

 


Légy kreatív és tedd izgalmasabbá Iphone tokodat! 

Minden nap ugyanazt az ékszert viselni sokak szerint egy idő után unalmassá válhat. Ezért az ékszertervezők idén a változatosság mellett tették le a voksukat. Sok ékszer egyik napról a másikra egyedivé alakul.

Mindegy hogy fehér, vagy sárgaarany, ezüst, vagy platina, a férfi ékszerek az idők folyamán egyre vulgárisabb képet festettek azok viselőiről. Van ízlésesebb alternatíva? Kutatás saját tapasztalatból merítve.

Egy gyöngysor került elő egy egyiptomi ásatás során, melyet meteorból származó fémből kovácsoltak, több mint 5000 évvel ezelőtt. – adta hírül nemzetközi kutatók egy csoportja.

A világon azon fáradoznak a szakemberek, hogy az okostelefonok után, most az okosórák váltsák fel a régi technikát. Szikszai Gusztáv azonban nem követte a divatot, hanem saját útra lépett, aminek köszönhetően létrehozta a gyűrűórát.

 


Az örökkévalóságnak készítve:  Stephan Sauter apró üvegchipekre készít véseteket, melyeket később ékszerekbe ágyaz. Főleg dokumentumokat és fényképeket, de az ő keze által született meg a világ bizonyítottan legkisebb bibliája. Bármely hihetetlen, de 1200 oldal elfér egy apró keresztmedálon.

„Diamonds are a girl’s best friend” vagyis a gyémánt a nő legjobb barátja - énekelte Marilyn Monroe a Szőkék előnyben című musical-ben. Tény, hogy a nők többségét vonzzák a csillogó, káprázatos ékszerek, így Hollywood-ot is megihlette a hölgyek legjobb barátja… 


Az ékszerek ihlette kétdimenziós, átmeneti tetoválások arany, ezüst, bronz, és fekete fólia segítségével készülnek. Áruk elérhető, használatuk kényelmes.

A luxus telefon mellé luxus öltözék dukál. Több gyártó is versenyez a vevők kegyeiért, hogy szebb, jobb, különlegesebb dizájnt alkosson a legtrendibb telefonnak.

 




Az LG Electronics és a Swarovski együttműködésük következtében létrehozták a legexkluzívabb televíziót, az LG OLED Tv-t. A mindössze 4 mm széles, és 16 kg-os televízió egy átlátszó, „Chrystal Float” állványon helyezkedik el, melyet 460 db különböző méretű Swarovski kristály díszít.

A 20. századi ékszertervezés csúcsaként is emlegetik a Cartier tigris kollekcióját. A nagymacska formájú karkötőt, és brosst temérdek ónix, gyémánt, és smaragd díszíti.

Allicia Mogavero 7 évig tökéletesítette az anyatejjel díszített ékszerek elkészítésének módját. A csecsebecsék megközelítőleg 40000 Ft áron már el is érhetőek, viszont várni kell rájuk: jelenleg 12 hónapos a várólista.


 

 

 

A Royal Star of Paris nevű bross - amelyet függőként is lehet viselni - két, egyenként is százkarátos gyémántból áll. A száz karát feletti csiszolt gyémántok rendkívül ritkák, az pedig még inkább, hogy egy ékszerhez kettőt is felhasználnak - emlékeztettek szakértők. 

 

Peru hajdani legbefolyásosabb emberének, a titkosszolgálat volt elnökének ékszereit árverezte el a perui kormány. Az eladásra kínált kincsek között 18 gyűrű, 76 pár mandzsettagomb, 39 gyémántberakásos óra, és egyéb arany ékszerek szerepeltek.

Pankadzs Parakh pazar ruhadarabjának ára legalább 214 ezer dollár (67 millió forint) - olvasható a Hindustan Times hírportálon. 
Az aranyinget húsz mumbai aranyműves készítette. Négy hónap kellett hozzá, hogy a 18-22 karátos nemesfémből szövetet szőjenek.


Egy bányász 6,7 kilogrammos, 21 centiméter széles aranyrögre bukkant egy szibériai aranybányában. Az óriás rögöt az Ördög Fülének nevezték el, mely tisztaságától függően akár 300 ezer dollárt is érhet.

 


A  legutóbbi elfogadott becslések szerint nyolcezer köbméter arany van a világon a talaj felett, amelynek tömege 171 ezer 300 tonna lenne, viszont a becslők szerint ennél jóval több, már 2.5 millió tonnára teszik a világ összes aranyát.

Láttunk már okos karkötőt, okos órát, a legújabb viselhető okosság pedig az okos gyűrű.

11 millió dollárra (mintegy 2,4 milliárd forint) becsülik azt a kaliforniai aranyérmékből álló gyűjteményt, melyet két internetes portálon is árultak. A gyűjteményt saját földjén, egy ösvény mellett találta meg egy kaliforniai házaspár, akik a kincsvadászoktól félve nem fedték fel kilétüket.

 

 

 

11 kilónyi tömör aranyból készült, 54 cm magas és 39 cm széles maszk található a kairói Múzeumban. A maszk a legismertebb ókori műkincsek közé tartozó egyiptomi műalkotás, mely Tutanhamonnak állít örök dicsőséget.

Tippek a nyaralásra: ékszerkiállítások

Mesebeli királylányok által ihletett ékszerek. 

 

Két darab érkezett pestre a világ legdrágább parfümjének limitált kiadásából.

Egy fillért sem keresnek a világ legdrágább óráján.