Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Arany, vagy ezüst ékszerek?

2015.02.10 11:14

Ajándékozásnál vagy vásárlásnál sokszor nehézséget okozhat, a megfelelő ékszer kiválasztása. Arany vagy ezüst? Mi illik jobban hozzánk? Ezekre a kérdésekre próbáltunk választ keresni.

 


 

 

A nemesfém-beszerzés szempontjából az ezüst nagyobb mennyiségben bányászható, így az ékszergyártók számára is nagyobb tételben áll rendelkezésre. A különböző hatások, színek elérése érdekében viszont jól ötvözhető más fémekkel, beleértve az aranyat is.


Az ezüst népszerűsége nagymértékben erősödött az aranyár növekedésének köszönhetően, így az ékszergyártók körében egyre nagyobb érdeklődést váltott ki az új kialakítások, ékszerváltozatok tekintetében. Ezeket igyekeznek mind szélesebb körben elérhetővé tenni a vásárlóközönség számára is. A sterling ezüst ékszerek például különösen szépek drágakővel kiegészítve, illetve díszítve: a kalcedon, borostyán, türkiz, vagy a lapis lazuli kiválóan harmonizál, míg a malachit, onyx, vagy a crysocolla egészen különleges kontrasztot alkot a sima és csinos ezüsttel.


 
  

Ma már egyre több érv szól az ezüstékszer vásárlása mellett: az ezüst könnyebb, egyes vélemények szerint ízlésesebb és szerethetőbb nemesfém a sárgaaranynál, több ember bőrszínéhez passzol, sokan szívesebben hordják, mint az aranyat. Az ezüst ékszerek pompás kiegészítői lehetnek mindenféle ruhadarabnak. A napbarnított, vagy sötét bőrön különösen vonzóak, a drágakövek csodálatos színei jól kiegészülnek a nyári parti vagy vízparti viselettel. Az ezüst gyűrűk, medálok, karkötők nem csak hölgyeken, de férfiakon is kiválóan mutatnak, különösen akkor, ha tudatosan és ízlésesen kombinálják azokat. A fiatalabb generáció képviselőin is remekül mutat az ezüst, sőt általában a gyermekek első ékszerei is ezüstből készülnek.

Kétség nélkül, az ezüst szép, olcsó és sokoldalú fém, ami kellemes viselet is egyben, másoknak azonban kizárólag az arany felel meg. Egyes drágaköveket, mint amilyen a gyémánt, leginkább aranyba foglalnak, mely így kiváló ajándék lehet fiatal lányok, vagy hölgyek számára. Az eljegyzési és karikagyűrűk is főként aranyból készülnek. Éppen ezért az arany ékszereknél sokszor kiemelt kérésként jelenik meg a név, esetleg egy kedves szó, rövid idézet ékszerbe való gravírozása.


  

  

Ne feledjük, hogy ékszervásárlásnál különösen fontos a fémjel megléte, főleg „second hand”, vagy használt ékszer esetén, mely bizonyítja a vásárolt gyűrű, nyaklánc, karkötő valódi voltát, nemesfémtartalmát és ezzel értékét! Ennek akkor is nagy jelentősége van, ha ékszerbe foglalt gyémántot szeretnénk vásárolni, hiszen 9 karátos arany ékszerben sokszor nem számíthatunk magas minőségű drágakőre. 14, vagy magasabb karátszámú darabban találhatunk ilyet, azok azonban magától értetődően drágábbak is. Ékszerész segítségével akár többet is megtudhatunk a választott ékszerről, szükség esetén bármely ékszerüzletben megvizsgálják az ajándékozásra vagy saját használatra vásárolt arany-, vagy ezüsttárgyat.

 

 

forrás: http://www.justlifenews.com/jewellery-gold-or-silver