Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Ékszerek türkiz színben

2015.02.16 10:25

Nyári reggeleken, szemünket kinyitva mi is szívesebben kelünk a napsütés, valamint a kék ég kellemes látványára. A derűs idő minket is rögtön jobb kedvre derít, nem csoda, hogy a kék sokak kedvenc színe. A kéknek természetesen sok árnyalata van, sokak toplistájának élén a türkiz áll, mely teljesen érthető, hiszen a hűvös szín nyugalmat, kiegyensúlyozottságot sugall. A tenger színe, mely összeforrt a szabadság és a nyaralás fogalmával, idén is nagy sláger az ékszerbarátok körében.


 

Az ember többször megkérdezi magától, hogy egyes színek miért térnek vissza újra és újra a divatot alakítók, valamint az azt követők tudatába. A türkizre ez nem teljesen igaz, hiszen szinte sosem megy ki a divatból, inkább jellemző, hogy egyes szezonokban kevesebben viselik. Népszerűsége valószínűleg azzal is összefügg, hogy a szín láttán az embernek rögtön a tenger jut az eszébe. Rendkívül divatosak a türkiz színű órák, de folyamatosan nagy a kereslet a gyűrűk, medálok, fülbevalók iránt is.


  

 

Mivel kombinálható a türkiz?

Egy olyan színt, mint a türkizkék teljesen egyszerű más színekkel kombinálni. Nagyon sok más színnel harmonizál, egyedül talán a vörös és tónusai nem sorolhatók ide, valamint az erős „bonbon színek”, melyektől távolságot kell tartani, ha türkizt viselünk. Természetesen mindenki egyéni ízlése szerint dönthet. A legjellemzőbb a fehér és türkiz együtt történő viselete. A fehér tovább erősíti a kék frissítő hatását, valószínűleg biztosan sokaknak beugrik a görög képeslapok képei és hangulata. A hófehér házak és a kék tenger hatása egyértelműen a divatban is megjelenik. Mivel egy hideg színről beszélünk, nagyon sok ékszerdarab készül ezüst és türkizkék kombinációjából.


De ne felejtsük el a sárgát sem, hiszen a sárga szintén egyenrangú partnere a színnek. Valódi telitalálat, ha egy türkiz nyakláncot, vagy fülbevalót sárga pólóval együtt viselünk, mely valóban varázslatos külsőt kölcsönöz nekünk. Más pasztellszínekkel is könnyen kombinálhatjuk, akár egy egyszerű fekete kisestélyi viseletét is teljesen feldobja egy ilyen nyaklánc viselete. Csak arra mindig figyeljetek, hogy ne essetek túlzásba.

Egy, csak türkizből álló megjelenés nem éppen szerencsés választás, két-három ékszer viselete pont elég, ha a kék nem köszön vissza az öltözéketekből. Gyakran hallani a tanácsot, hogy az intenzitást erősíti, ha ugyanolyan, vagy nagyon hasonló türkizkék színű ékszert viselünk. Ez a fajta hozzáállás és ékszer, valamint ruhaviseleti mód az elmúlt években elavulttá vált. Trendibb, ha megjelenésünk egyedibbé tétele érdekében különböző árnyalatokat kombinálunk.




Forrás: www.schmuckladen.de (szerző: Susann Peltzer)