Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Fast Food ékszerek

2015.03.04 12:48

A Fast Food ékszerek meghódítják az ékszerpiacot.

 

„Esetleg még egy burgert? Milyen húsból kéred? Menüben szeretnéd? Cola vagy Sprite? Rendben, köszönöm a rendelést”. Tipikus jelenet, mely országszerte több ezerszer játszódik le gyorséttermeinkben. Fogalmunk sincs róla, hogy keltette fel az ékszergyártók figyelmét, de az egyik legújabb trend a Fast Food mintára készített ékszerek, melyek egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert.


Nehéz elhinni? Olvassatok tovább.


Maga a megnevezés helyesen történő leírása (Fast Food ékszer, vagy Fast-Food-ékszer) is kétséges, a nyelvtan könyvek magától értetődően nem írnak erről. Egyre inkább úgy tűnik ezen ékszerek viselete is szalonképessé válik. Vagyis a gyorséttermi ételek mintájára (nem ételből :)) készített ékszerek. Tehát akasszunk egy hamburgert, vagy sült krumplit a nyakunkba és akár egy hot-dogot a fülünkbe. Alkalomadtán társulhatnak hozzájuk helyi specialitások is. Németországban például sült kolbász, vagy esetleg egy perec. Valószínűleg ritkák még az üdítős dobozokról készült medálok, de valószínűleg hamarosan jönnek ők is.

 


   



Ha minden igaz, az természetesen világos számotokra, hogy nem ételből készült ékszerekről beszélek, hanem műanyagból, gyantából, nemesfémből készült darabokról.


Egy ismert tervező pincér megjelenésben küldi a modelljeit kifutóra olyan színekben, melyek talán a legnagyobb gyorsétterem lánc hivatalos színei. A törékeny modellkézben, nos… nem gyorsétel, hanem egy Fast Food dizájn alapján elkészített kézitáska van. Minden tökéletes, éhségérzet garantálva… vagy mégsem?


Giccses, vagy művészi?

 

Mindenekelőtt a kérdés az, hogy nem-e esetleg kicsit mindkettő? Ugyanis a giccset és a valódi művészetet néha nagyon vékony határvonal választja el egymástól, ha egyáltalán lehet határvonalat húzni ebben a témában. Személy szerint nekem a Fast Food ékszer egyértelműen a giccs kategóriába tartozik. Giccs, amin jót lehet nevetni, és amit nem talál olyan rendkívül szörnyűnek az ember. Egy Tacco mintájára készült fülbevaló például kifejezetten vicces, pláne akkor, ha még passzol is megjelenésünkhöz. De hogy egy teljes menüt vegyünk fel reggelente? Ez talán már egy kicsit túlzás. Tehát ki-ki döntse el maga, hogy tetszik-e neki és szívesen hordana-e ilyen ékszereket.

 

Leginkább könnyed eseményekhez, tehát egy szülinapi partihoz, vagy baráti összejövetelhez javasolt.

 







Forrás: www.schmuckladen.de (szerző: Susann Peltzer)