Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Miért fektessen aranyba?

2015.03.25 12:50

Általánosságban elmondható, hogy az arany, mint vagyontárgy, manapság egy újfajta befektetési eszköznek számít. Szerény számítások szerint is kettőről tíz százalékra emelkedett az arany teljesítménye a befektetési portfólióban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért fektessen aranyba?

Általánosságban elmondható, hogy az arany, mint vagyontárgy, manapság egy újfajta befektetési eszköznek számít. Szerény számítások szerint is kettőről tíz százalékra emelkedett az arany teljesítménye a befektetési portfólióban.

Kiskereskedők is szívesen választják az aranyat befektetési céllal. Általánossá vált az aranyrudakba, érmékbe, esetleg ékszerbe történő befektetés. A tavaly év első háromnegyed évében az aranyba történő befektetési kedv 36 százalékkal növekedett 2012-höz képest. Ez figyelemfelkeltő még úgy is, hogy kevesebb, mint 1 százalékot ért el a befektetők eszközhozamában.

Több szinten dolgozó befektető is úgy gondolja, hogy az arany hasznos, kézzelfogható, és hosszú távú befektetés, mely történelmi szempontból is függetlenedett más befektetési formától. Elemzésünk megmutatja, hogy az arany egyre inkább használható kereskedelmi eszközként a globális piacon, csökkenti a portfóliókban található kockázatot és minimalizálja egy esetleges krízis időszak után keletkező veszteséget. Miközben más befektetési eszközök kockázatukból adódóan veszteségeket okozhatnak, az arany minőségi, rugalmas eszközként szolgálhat eladáskor. Nagyobb nemzeti bankok használják az aranyat hosszú távú befektetésként, ún. portfólió kockázat enyhítő eszközként, és 2010 óta már a weben is kereskednek ezzel a nemesfémmel. A termékskála fejlődésének köszönhetően az arany egyre könnyebben hozzáférhetővé vált, így szinte minden befektető használja saját, vagy ügyfelei portfóliójában. Az aranyból készült, vagy arannyal kapcsolatos termékek sokszínűségének köszönhetően könnyen felhasználható különböző befektetési stratégiák támogatásához, valamint a kockázat csökkentéséhez.  A befektetők szívesen használják amiatt is, hogy az aranynak nincs kihatása más befektetés sikerére, vagy rosszabb esetben bukására, valamint hogy változatosabbá tegyék portfólióikat a devizakockázattal szemben.


Hogyan fektessünk aranyba?


Több módja is van, ha aranyba szeretnénk fektetni pénzünket. Különböző termékek formájában történhet a befektetés.

A befektetőknek fontos figyelembe venniük minél több opciót, ami elérhető a piacon. A befektetés történhet fizikai formában (érmék, aranyrudak), valamint aranyból készült áruban (pl.: ékszer), vagy egyéb, aranyhoz szorosan kötődő termékekben, melyeknek közvetlen hatása van az arany árfolyamára, de nem tartalmazza az arany tulajdonjogát. Az elmúlt években alkalmazott innováció vezetett ahhoz a termékekhez, melyek nagyobb rugalmasságot és hozzáférhetőséget nyújtottak a befektetők részére, mint például a főleg kifinomult befektetőknek szánt kiegészítő kockázat-menedzsment eszközök.

A különböző arannyal kapcsolatos befektetéseknek más kockázati és megtérülési mutatói, valamint likviditási karakterisztikája és egyéb díjai vannak.



http://www.gold.org/investment/why-invest-gold