Ékszer készletünk cseréje folyamatban...
Új ékszereinkkel HAMAROSAN várunk benneteket!

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Egy fillért sem keresnek a világ legdrágább óráján

2015.02.01 20:00

Egy fillért sem keresnek a világ legdrágább óráján.

 

 



Egy fillért sem keresnek a világ legdrágább óráján.


Bármennyire hihetetlenül hangzik, eddig nem lehetett csak úgy bemenni egy svájci óraüzletbe és elkölteni 2,5 millió frankot egyetlen darabra. Ezt a piaci rést tömte most be a Patek Philippe, akiknek jó apropót szolgáltatott a márka 175 éves évfordulója.



Mivel a 150. születésnapjukat egy zsebórával ünnepelték, ezért idén is ilyet várt tőlük a szakértő közönség, akiket így sikerült alaposan meglepniük a Grandmaster Chime-mal. Ez ugyanis nem csak a világ legdrágább új órája, de egyben a legbonyolultabb is: a 47 milliméter átmérőjű, 18-karátos aranyból készült házba nem kevesebb, mint húsz komplikációt kanalaztak be. Ennek egyik mellékhatása, hogy a lenti képre kétszer is rá kell nézni, hogy biztosak legyünk benne, melyik az óra hátlapja.

 

A születésnapra nyolc (!) évvel ezelőtt kezdtek el készülni, akkor indult meg az összesen 1366 alkatrészből álló óraszerkezet fejlesztése.

A Grandmaster Chime hozzávalóinak legyártása összesen 60 ezer órát vett igénybe, miután bő százezer órán át fejlesztették azt a svájciak.

Mindezek után hihető az az állítás, hogy a 635 millió forintos vételár ellenére sem termel nyereséget a cégnek.

 

Az ünnepi modellből ugyanis nem készül sok. Összesen hét darabot gyártottak le, amiből hatot vásárolhatnak meg a márka leghűségesebb ügyfelei, egy pedig megy a Patek Philippe múzeumba.

 

forrás: http://burzsuj.blog.hu/2014/10/17/egy_fillert_sem_keresnek_a_vilag_legdragabb_orajan