Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Pearl Egg

2015.03.03 12:07

Újra itt a luxustojás

 

 

 

 

139 fehér igazgyöngy, több mint 3300 gyémánt és számtalan kisebb-nagyobb egyéb drágakő: mindez nem a legújabb Vertu telefonon, hanem egy tojáson kapott helyet. Igen, egy tojáson, amit történetesen Fabergének hívnak és közel száz éve nem mutattak be hozzá hasonlót.

 

A Pearl Egg névre keresztelt darab ugyanis egy úgynevezett imperial egg, vagyis egy olyan példány, amivel jellemzően az orosz cárok lepték meg feleségüket a 20. század fordulója környékén. Mivel az orosz cárok nem elsősorban önmérsékletükről voltak ismertek és mert a nejeknek is tetszett az ajándék, ezért a szentpétervári születésű Carl Peter Fabergé egy ideig minden évben készített egy-egy különleges tojást az uralkodónak. Az utolsó ilyen 1916-ban született meg, hiszen az ’17-es orosz forradalom megdöntötte a cárrendszert, aminek mellékhatásaként Fabergé is veszített egy fontos és hűséges vevőt.

 

Az utóbbi években már mutatkoztak jelek az ékszertojások visszatérésére, a most bemutatott imperial eggért pedig máris tolonganak vevők. Ez persze több szempontból sem meglepő: egyrészt a Pearl Egget a dohai ékszer- és órakiállításon mutatták be, másrészt egy becslés kétmillió dollárra értékelte, ami viszont nem a hivatalos ár, ráadásul első hallásra nem is tűnik különösebben magasnak. Imperial eggből amúgy nincs sok: összesen 50 darab készült, amiből 43 élte túl az orosz forradalmat, a legutóbbi nyilvános árverésen elkelt darabért pedig 18,5 millió dollárt fizettek 2007-ben.


forrás: http://burzsuj.blog.hu/2015/03/02/ujra_itt_a_luxustojas