Ékszer készletünk cseréje folyamatban...
Új ékszereinkkel HAMAROSAN várunk benneteket!

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Ékszerek oxidált ezüstből

2015.06.10 13:48

Mi is pontosan az oxidált ezüstékszer?



Az utóbbi hetekben igen erős érdeklődés övezi ezt az ékszerfajtát, mely már több ékszerwebshop „polcán” megtalálható. Az ilyenfajta ékszereket főleg kézzel készítik, melyek kinézete és kiképzése sok ékszerrajongó tetszését elnyeri. Domináns fekete színe nagyon stílusos benyomást kelt. Utánanéztünk Nektek és készítettünk egy kis tájékoztató anyagot, hogy hogyan is válik ilyen színűvé az ezüst.



Miből készül az oxidált ezüstékszer?

Természetesen az ékszer neve már válasz a kérdésre, de fontos megjegyezni, hogy ilyen ékszerek készítésekor nem tiszta, hanem sterling ezüstöt használnak. A sterling ezüst nagyon népszerű és közkedvelt anyag, pláne úgy, ha összevetjük az értékesebb arany, vagy fehérarannyal. Az ékszerbarátok, művészek körében nemes egyszerűséggel „fekete ezüst”-nek hívott anyag egyre divatosabb. Az elnevezéssel kicsit közelebb is kerültünk az igazsághoz, hiszen egy-egy ezüst ékszerdarabnál mindenki maga is megfigyelheti az oxidáció folyamatát. Idővel az ékszer egyre sötétebbé válik, melyet viszont néhány speciális ezüsttisztító anyaggal még korrigálhatunk.

Ezeknél az ékszereknél viszont a szín nyilvánvalóan szándékos, mivel az idővel oxidált darabokon csak itt-ott kisebb foltokban jelentkezik a fekete szín, míg a direkt, ilyen kezeléssel készült ékszerek egységesen mindenütt feketék. A folyamatot oxid segítségével lehet véghezvinni, de gyakran használt módszer az úgynevezett kénmájas eljárás. Az ilyen és hasonló eljárások eredményeként alakul ki a fekete, illetve antracitszín. A sötét szín nagyon tartós és egyáltalán nem káros az egészségre. A hordás folyamán természetesen a réteg néha kopik annyira, hogy a valódi ezüst is átcsillan, ám így az ékszernek nagyon jellegzetes megjelenése lesz. Több ékszertervező is erre a kinézetre esküszik.


Több külföldi, valamint hazai üzletben is megjelentek már az oxidált ezüst ékszerek, melyek tovább hódítanak és egyre szélesebb közönségük lesz.




  

 

Forrás: www.schmuckladen.de (szerző: Susann Peltzer)