Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Bemutatták Jeanne d'Arc állítólagos gyűrűjét

2016.03.25 13:17

Hatalmas pompával mutatták be hétfőn a francia nemzeti hősnő, Jeanne d'Arc állítólagos gyűrűjét egy történelmi szabadidőparkban Nantes-ban.




Mintegy ötezer érdeklődő előtt történelmi kosztümöt viselő férfiak vitték a gyűrűt egy gyaloghintón a Puy du Font park kastélyának belső udvarára, a bevonulást lovagi öltözékbe bújt színészek kísérték. 

"Egy kis darab Franciaország ez, ami most hazatért. A gyűrű visszatért Franciaországba, és itt is marad" - fogalmazott Philippe de Villiers, a nyugat-franciaországi történelmi park alapítója. 

A park több mint 370 ezer euróért (115 millió forintért) szerezte meg februárban a gyűrűt egy londoni árverésen. Az ékszer egykor állítólag Jeanne d'Arcé, az orléans-i szűzé volt, az elmúlt évszázadokban azonban Nagy-Britanniában volt. Azt, hogy valóban Franciaország patrónájáé, a francia katonák védőszentjéé lett volna, egyes szakemberek erősen kétlik.



Az 1412-ben született lotaringiai parasztlány a százéves háborúban az angolok által megszállt Orléans városának felszabadítójaként vált hőssé. Isteni sugallatra hivatkozva csapatokat gyűjtött az angol megszállók elleni küzdelemre, fellépése megfordította a háború menetét, ám cselszövéssel elfogták, és 1431-ben, 19 éves korában eretnekség címén máglyahalálra ítélték és Rouen főterén nyilvánosan megégették. A katolikus egyház később rehabilitálta és 1920-ben szentté avatta - azóta nevezik Sainte Jeanne d'Arcnak, Szent Johannánnak.


Forrás: http://www.delmagyar.hu/vilagvevo/bemutattak_jeanne_darc_allitolagos_gyurujet/2467908/