Teljes Kínálatunk Akciós + "NOVEMBER" Kód Extra 10% Kedvezménnyel! • Várható kiszállítás: 2023.12.01. • Szállítási díj: 990 Ft (utánvét esetén: +500Ft)

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

41 milliót érő kincset talált az örökös egy papírdobozban

2016.05.27 10:34

Ágy alól, egy korhadt papírdobozból került elő a 2300 éves aranyékszer.

 Taunton – Ágy alól, egy korhadt papírdobozból került elő a 2300 éves aranyékszer.

 

 

Az előzetes becslés szerint, legalább 100 ezer fontot, azaz 41 millió forintot érhet az a fejdísz, amely a Somerset megyei település egyik villájából került elő. A Mirror információja szerint az értékes lelet egy korhadt papírdobozban pihent a háztulajdonos ágya alatt, és nem volt tisztában az értékével. Kiderült, hogy a férfi nagyapja szenvedélyes gyűjtő volt, de arról nem adott tájékoztatást, hogy egy 2300 éves görög aranyfejdísz is van a birtokában.

 

 

– Azt tudtam, hogy a nagyapám sokat utazott a 40-es 50-es években, és sok időt töltött azon a vidéken, ahol egykori Nagy Sándor uralkodott. Lehetséges, hogy akkor és ott került a birtokába ez a fejdísz – magyarázta a tulajdonos, és hozzátette, hogy a nagypapa erről sosem beszélt neki. – Sosem gondoltam volna, hogy ilyen értékes ez az ékszer – tette hozzá a férfi, aki tíz éve kezdte számba venni, miket örökölt a nagyszülőjétől.

– Amikor a tulajdonos kivette a fejdíszt abból a korhadt dobozból, egy ütemet kihagyott a szívem – idézte fel Guy Schwinge, az értékbecsléssel megbízott cég illetékese, és hozzáfűzte, hogy 2300 éves létére az aranyékszer meglepően jó állapotban van. Azt is elárulta, hogy négy évvel ezelőtt egy hasonló aranyfejdísz 200 ezer fontot, azaz 82 millió forintot hozott egy árverésen.

 

 

 

 

 

 

 

FORRÁS: http://www.blikk.hu/aktualis/vilag-titkai/szep-fogas-41-milliot-ero-kincset-talalt-az-orokos-egy-papirdobozban/6jvyjgd