Ékszer készletünk cseréje folyamatban...
Új ékszereinkkel HAMAROSAN várunk benneteket!

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

Ékszer hírek

Tetoválás, amivel nyithatjuk/zárhatjuk a telefonunkat

2016.09.12 09:10

Megcsinálták a tetoválást, amihez hozzáérve nyithatjuk/zárhatjuk a telefonunkat




 

Megcsinálták a tetoválást, amihez hozzáérve nyithatjuk/zárhatjuk a telefonunkat

A DuoSkin segítségével úgy oldhatjuk fel a képernyőzárat a mobilunkon (is), hogy hozzá sem kell érni a telefonhoz. És ez még korántsem minden.

A közelmúlt hatalmas divatslágere volt az úgynevezett aranytetoválás: a viselője egy kis víz segítségével tudta a bőrére felvinni a különböző alakzatokat, ami aztán néhány nap múlva le is kopott. Ezek alapján elsőre furcsán hangzik, hogy most a világ leghíresebb felsőoktatási intézménye, a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT), valamint a Microsoft kutatólaborjának fejlesztőcsapata készített egy ilyen „tetoválást”. Persze az eredetinél azért jóval több funkcióval.



A nemrégiben kifejlesztett DuoSkin egy olyan gyártási folyamatot takar, aminek a végeredménye egy átmeneti fém tetoválás, ami nemcsak divatos, de egyúttal egy kapacitív felületet hoz létre a bőrön. Hogy a technológia mi mindenre használható majd, azt az MIT szakemberek három különböző példával mutatták be.

Az eszköz segítségével egyrészt a mobil eszközök vagy a számítógépek feloldását lehet elvégezni anélkül, hogy hozzá kellene érnünk a gépekhez. Emellett egyfajta kijelzőként is használható, aminek a színe a test hőmérsékletével együtt változik. Ezzel akár azt is vizualizálni lehet, ha épp mérgesek vagyunk valakire. Végül, de nem utolsósorban akár adatokat is tárolhatunk rajta, amit a mobil, vagy más NFC-képes eszköz le tud olvasni.



A kutatócsapat vezetője, Cindy Hsin-Liu Kao szerint a tetoválás gyártása rendkívül egyszerű. Egy kis grafikai tervezés után szinte bármilyen alakzatban létre lehet hozni az áramköröket, majd egy vékony aranyréteggel bevonva máris vezetővé válnak. Az eszköz ugyanakkor ékszerként is viselhető, az áramkörök közé egy-egy LED-izzót behelyezve egészen új szintre emelhető a viselhető technológia fogalma.

Videó: https://youtu.be/GVt7v4rQ2JI

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20160822_duoskin_aranytetovalas