Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

A RÉGINEK MENNIE KELLETT...MOST HELYET CSINÁLUNK AZ ÚJNAK! :) HAMAROSAN LÁTNI FOGJÁTOK, VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!

Vevőszolgálat: +36302066206 | info@aranydiszkont.hu

BLOG

Ékszerek viselete esküvőn. Mit lehet és mit nem

2015.02.01 23:51
Ékszerek viselete esküvőn. Mit lehet és mit nem

Valószínűleg sokakban felmerül egy esküvő alkalmával, hogy meghívott vendégként mit illő felvenni, és mi az, ami nem javasolt. Magukat az esküvőre meghívott vendégeket is több csoportra lehet osztani. Ezen belül elkülönül a koszorúslányok csoportja, a vőfély, valamint maguk az örömszülők. Lássuk akkor, milyen ékszereket viselhetnek a vendégek természetesen az ifjú pár kivételével.

1. Amiket illik és illő

 

Az esküvő vendégeinek illendő ékszert viselni, ami egyben alkalomhoz illő, kényelmes, valamint nem bántja a násznép szemét, nem túlságosan hivalkodó. Amennyiben nincs külön dresszkód előírva az eseményre, vendégként az ember igyekszik a lehető legünnepélyesebben felöltözni. Más szóval fontos, hogy ékszereink viseletével is jól reprezentáljuk magunkat és adjuk meg a tiszteletet az eseménynek, valamint az azon részt vevő embereknek is. Lehet erős díszítéssel élni, de nem szabad túlzásba esni. Tehát ha nincs külön dresszkód előírva, egy kicsit szabadabb a választás. Teszteljük megjelenésünket, válasszuk ki a ruházathoz leginkább illő ékszert, vagy ékszereket és egyéb kiegészítőket. Ügyeljünk megjelenésünk színére és annak stílusára is. Ez természetesen igaz magukra az ékszerekre is. Egy elegáns fülbevaló választásával a hölgyek biztosan nem tudnak hibázni. A fülbevaló viselete igazán nemessé teszi megjelenésünket. A legjobb választás a visszafogott pasztellszínek viselete, mivel az esetek többségében az esküvőkön a klasszikus pasztellszínek használata a legelterjedtebb. Különösen jó benyomást kelt, ha köves ékszereink harmonizálnak ruházatunkkal.

 

Ha viseletünk megengedi, vegyünk fel nyakláncot, karláncot, vagy akár egy szép bokaláncot. Egy csillogó nyakékben még otthonosabban érzi magát az ember ilyen eseményeken. Ami lényeges és többszörösen kiemelendő, hogy az ékszer mindig egy irányba mutasson, valamint harmonizáljon a ruházattal, ne nyújtsunk kaotikus látványt. Például: ha az outfit romantikusra „hangszerelt”, megköveteli az ehhez passzoló ékszereket. Érdemes esetleg az ifjú párt is az esemény előtt pár nappal megkérdezni, hogy milyen irányt szeretnének követni az esküvőn való megjelenésben. Biztos vagyok benne, hogy nem veszik rossz néven, és szívesen segítenek, vagy adnak javaslatot.

 

 

Amennyiben különleges feladatot (pl.: vőfély, koszorús lány) látunk el az esküvői ceremónián, szintén érdemes előtte a megjelenés részleteit az ifjú párral is megvitatni. Ha többen is lesznek azonos szerepben, a legjobb megoldás, ha közösen beszéljük meg, legjobb esetben össze is próbáljuk a különböző ruhadarabokat, ékszereket.

 

2. Ami nem ajánlatos

 

Ékszer témában könnyű lyukra futni, többé-kevésbé indirekt módon egyesek hajlamosak rosszul választani. Esküvőkön az előzőekben elmondottak alapján is jó, ha kicsit visszafogjuk magunkat. Ha az ifjú pár nem híve a túlzott cicomának, igazodjunk hozzájuk, és válasszunk szolid ékszert, valamint megjelenést. Tartózkodjunk a túlságosan kirívó ékszerektől (pl.: Statement), ne használjunk rikító színeket. Hagyjuk otthon a méretes gyűrűket és az óriási láncokat is. A szabály vonatkozik az egymás alatt viselt ékszerekre is, lehetőség szerint ezt hanyagoljuk ilyen eseményeken. Ami a menyasszonyra vonatkozik, az vonatkozik a hölgy vendégekre is.

 

 

Egy kisebb kitérőt szükséges tennünk a piercingek irányába is, mert ezek is szorosan az ékszerek csoportjába tartoznak. Itt elsősorban az a fontos, hogy a vendéglátó hogyan reagál a piercingre. Van esetleg problémája azzal, hogy például az esküvői tanú több piercinget is visel a ceremónia alatt a lelkész jelenlétében, inkább „tisztább” megjelenést kíván? Valószínűleg a legjobb döntés ilyen esetben, mely minden félnek egyaránt megfelelő, hogyha ilyen jellegű ékszereinket ilyen alkalmakkor otthon hagyjuk. Lehetséges, hogy a vőlegénynek mindegy, a menyasszonynak viszont gondot okozhat, ha valaki szülei, nagyszülei jelenlétében ilyen ékszert visel.

 

Forrás: schmuckladen.de (szerző: Susann Peltzer)
Magyar nyelvre fordította: AranyDiszkont